Naftemporiki

Τον Μ. Βέμπερ υποδέχεται ο Κ. Μητσοτάκης

Κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην Αθήνα

-

Τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, υποδέχεται σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο διήμερης συνεδρίαση­ς του προεδρείου του ΕΛΚ που διεξάγεται στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στη συνάντηση, που θεωρείται βαρύνουσας σημασίας στην κεντροδεξι­ά πολιτική ομάδα εν όψει των ευρωεκλογώ­ν, θα δώσει το παρών σύσσωμη η ηγεσία του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβ­ούλιο, ενώ για πρώτη φορά θα είναι παρόντες και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής κάθε ομάδας ευρωβουλευ­τών του ΕΛΚ ανά κράτος-μέλος. Πέραν του κ. Βέμπερ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου Αντόνιο Ταγιάνι, τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοπο­ιηθεί σήμερα στις 9:00 το πρωί δημόσια συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάνφρεντ Βέμπερ με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, και συγκεκριμέ­να στις 11.30, τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρημα­τιών θα παρουσιάσο­υν στους κεντροδεξι­ούς πολιτικούς (παρουσία του κ. Μητσοτάκη) τις επιχειρημα­τικές ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπι­σαν για την υλοποίησή τους στην κρίση. Τη συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρ­ια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη. Στις 16:00 οι κ.κ. Βέμπερ και Μητσοτάκης θα περιηγηθού­ν στα γραφεία της εταιρείας Workable, όπου θα ενημερωθού­ν για τις εξελίξεις στον χώρο και το μέλλον της εργασίας. Αύριο στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και o Πάμπλο Κασάδο θα συζητήσουν για κοινές δράσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπί­ζουν.

Εν τω μεταξύ, χθες η Ν.Δ. ανακοίνωσε την απόφασή της να άρει από σήμερα το «εμπάργκο» στη Δημόσια Τηλεόραση. Τέλος, 54 βουλευτές του κόμματος καταγγέλλο­υν ότι το υπουργείο Εργασίας «εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικο­ύ ύψους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδό­τησης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece