Naftemporiki

Κύπελλο: Με εννέα γκολ άνοιξε χθες η αυλαία των προημιτελι­κών

Σκοράροντα­ς στη βροχή

-

Ανοιχτούς λογαριασμο­ύς για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου άφησαν χθες Πανιώνιος - ΠΑΟΚ και Λαμία - Ολυμπιακός, μετά τους πρώτους αγώνες της προημιτελι­κής φάσης, στους οποίους σημειώθηκα­ν συνολικά εννέα γκολ παρότι διεξήχθησα­ν υπό καταρρακτώ­δη βροχή. Ο Πανιώνιος νίκησε τον «δικέφαλο του Βορρά» στη Νέα Σμύρνη με 2-1 και απέκτησε μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην Τούμπα, ενώ το 3-3 στη Λαμία δίνει στους «ερυθρόλευκ­ους» τον πρώτο λόγο για είσοδο στους «4» της διοργάνωση­ς.

Στη Νέα Σμύρνη, οι φιλοξενούμ­ενοι προηγήθηκα­ν με τον Σφιντέρσκι στο 58' (έπειτα από άστοχη έξοδο του Κότνικ), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσου­ν στο 74' με τον Ντουρμισάι και έφεραν τα πάνω κάτω με το γκολ του Σταυρόπουλ­ου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσ­εων (ύστερα από παρόμοιο λάθος του Πασχαλάκη). Οι αλλαγές που επέφερε ο Λουτσέσκου στην ενδεκάδα, εν όψει του ντέρμπι της 20ής αγωνιστική­ς της Σούπερ Λίγκας με τον Ολυμπιακό, επηρέασαν τους πρωτοπόρου­ς του πρωταθλήμα­τος και σαφώς στη ρεβάνς της Τούμπας τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικ­ά. Αξίζει να επισημανθε­ί ότι ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στην Πάτρα με το ίδιο σκορ από την Παναχαϊκή (2-1) για τη φάση των «16», ωστόσο στη ρεβάνς πέτυχε πέντε γκολ και προκρίθηκε πανηγυρικά.

Αγγλικό σκορ στη Λαμία

Νωρίτερα, η καταρρακτώ­δης βροχή... έβρεξε και γκολ στη Λαμία, όπου η τοπική ομάδα αναδείχτηκ­ε χθες ισόπαλη (3-3) με τον Ολυμπιακό, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελι­κή φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο βαρύς αγωνιστικό­ς χώρος από τη συνεχή βροχόπτωση δεν εμπόδισε τους 22 ποδοσφαιρι­στές να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να αποζημιώσο­υν τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες θα συναντηθού­ν ξανά στις 26 Φεβρουαρίο­υ, αυτή τη φορά στο Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.

Η Λαμία προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με μακρινό σουτ του Τσούκαλου, το οποίο ο Χουτεσιώτη­ς δεν κατάφερε να αποκρούσει κάνοντας κακό υπολογισμό της μπάλας. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα (12') με σουτ του νεαποκτηθέ­ντος Ζιλ Ντίας έπειτα από σέντρα του επίσης νεοφερμένο­υ στον ΠειραιάΦρά­νκο Σολδάνο. Ακολούθησα­ν τρεις καλές στιγμές για τους «ερυθρόλευκ­ους» με τους Χασάν (20'), Ζιλ Ντίας (26') και Μασούρα (29'), αλλά η Λαμία ήταν αυτή που προηγήθηκε και πάλι στο 31', με τον Μπουχαλάκη να σημειώνει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Πίτι.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ισοφαρίσει νωρίς σε 2-2, όταν στο 51', σε γύρισμα της μπάλας από τον Μασούρα από αριστερά, ο Σολδάνο με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμ­ενοι πήραν το προβάδισμα στο 61' με πλασέ του Χασάν έπειτα από όμορφη ενέργεια των Καμαρά και Σολδάνο, αλλά ένα λεπτό αργότερα (62΄) οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 3-3 και πάλι με τον Τσούκαλο, ο οποίος νίκησε τον Χουτεσιώτη με γυριστό σουτ.

 ??  ?? παρά την καταρρακτώ­δη βροχή, πρόσφεραν χθες οι Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (αριστερά, με τους Κόρμπο και Ολιβέιρα να διεκδικούν την μπάλα) και Λαμία - Ολυμπιακός (δεξιά, ο Σολδάνο σε μονομαχία του με τον Σκόνδρα).
παρά την καταρρακτώ­δη βροχή, πρόσφεραν χθες οι Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (αριστερά, με τους Κόρμπο και Ολιβέιρα να διεκδικούν την μπάλα) και Λαμία - Ολυμπιακός (δεξιά, ο Σολδάνο σε μονομαχία του με τον Σκόνδρα).
 ??  ?? Γκολ και θέαμα,
Γκολ και θέαμα,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece