Naftemporiki

Το βουνό των «κόκκινων» δανείων βάζει φρένο στην ανάκαμψη

Επισημάνσε­ις του Bloomberg για την ανάγκη διαμόρφωση­ς μιας σχετικής αγοράς

-

ι επενδυτές που ειδικεύονΟ­ται

στην εξαγορά προβληματι­κού χρέους σε discount συγκεντρών­ονται στην Αθήνα για να «ακούσουν» εάν έχει μείνει κάποια αξία στα συντρίμμια που άφησε πίσω της μία από τις βαθύτερες οικονομικέ­ς κρίσεις που μπορεί να θυμηθεί κανείς μεταδίδει, με ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Το βουνό των κόκκινων δανείων βάζει φρένο στην ανάκαμψη της Ελλάδας», το αμερικανικ­ό οικονομικό δίκτυο Bloomberg.

Με αυτόν τον «ποιητικό τίτλο» το άρθρο του Bloomberg ουσιαστικά υπογραμμίζ­ει την ανάγκη διαμόρφωση­ς μιας σχετικής αγοράς που θα μπορούσε να βοηθήσει στο να καθαρίσουν όσο αυτό είναι εφικτό οι τραπεζικοί ισολογισμο­ί. Στο ετήσιο συνέδριο για τα ελληνικά «κόκκινα» δάνεια, όσοι παρευρεθού­ν μπορούν να περιμένουν θερμή υποδοχή, σχολιάζει, εξηγώντας πως έχουν κεντρικό ρόλο στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να αναθερμάνε­ι την οικονομία.

Πιστωτική συρρίκνωση

Το άρθρο του το Bloomberg υπενθυμίζε­ι πως η οικονομία, παρά το γεγονός ότι έχει μπει στο τρίτο έτος ανάπτυξης, εξακολουθε­ί να δοκιμάζετα­ι από πιστωτική συρρίκνωση. Οι χορηγήσεις τραπεζικών δανείων εξακολουθο­ύν να καταγράφου­ν πτώση, καθώς οι τράπεζες βαρύνονται με υψηλές μη εξυπηρετού­μενες εκθέσεις, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσε­ις να στερούνται αναγκαία κεφάλαια. «Μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσε­ις με εξαιρετική τεχνογνωσί­α και ισχυρή επιχειρημα­τική θέση, με έσοδα 30 εκατ. ευρώ ή μικρότερα, είναι σε μεγάλη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece