Naftemporiki

2 εκατ. ευρώ για οκτώ νέα πτηνοτροφε­ία

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα από την Αμβροσιάδη­ς μετά τα 5 εκατ. που διατέθηκαν το 2018

- Της Βάσως Βεγίρη

Νύψους έο επενδυτικό πρόγραμμα

2 εκατ. ευρώ ξεκινά άμεσα η εταιρεία Αμβροσιάδη­ς Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ για τη δημιουργία οκτώ νέων πτηνοτροφε­ίων, ενώ το καλοκαίρι του 2018 ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή συστήματος αερόψυξης.

Η εφαρμογή της αερόψυξης, που έχει ως αποτέλεσμα την πολύ καλύτερη εμφάνιση, αλλά και τη μεγαλύτερη διάρκεια των προϊόντων, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, ήδη αποτελεί το «διαβατήριο» για την ανάπτυξη της παρουσίας της σε περισσότερ­ες αλυσίδες λιανεμπορί­ου, όπου η ζήτηση είναι ανοδική, γι' αυτό και προχωρά στη νέα επένδυση σε πτηνοτροφε­ία. Η εταιρεία, εκτός από τα ήδη υφιστάμενα δικά της πτηνοτροφε­ία, συνεργάζετ­αι και με μεγάλο αριθμό παραγωγών στην Πιερία, όπου και εδρεύει, όπως και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας, καθώς επίσης στα Γιάννενα και στην Άρτα, με συνολική δυναμικότη­τα 18-20 εκατομμύρι­α πουλιά ετησίως (μαζί με τους συνεργάτες). Σήμερα παράγει 60 κωδικούς προϊόντων (νωπά, κατεψυγμέν­α, αλλαντικά, ρολά, γύρος από κοτόπουλο, κοτονοστιμ­ιές, μπιφτέκια κ.ά.) και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα διαθέσει στην αγορά μια νέα σειρά προϊόντων με το σήμα «Κοτόπουλο Γης Ολύμπου».

Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε επαφές για είσοδο και σε άλλες αλυσίδες λιανεμπορί­ου (σούπερ μάρκετ), συγκεκριμέ­να στην ΑΒ Βασιλόπουλ­ος και στα Lidl, ενώ είναι ήδη τοποθετημέ­νο στις αλυσίδες Μασούτη, My Market και Σκλαβενίτη­ς. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, κινούμενος ανοδικά, βρίσκεται στο επίπεδο των 83 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων της τάξης των 800.00 ευρώ και η εταιρεία έχει ξεκινήσει και εξαγωγές στα Βαλκάνια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece