Naftemporiki

Ανοδικό και το φινάλε για γενικό (0,73%) και τραπεζικό δείκτη

Εβδομάδα κερδών ΔΕΙΚΤΗΣ

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Mε άνοδο 0,73% έκλεισε ο γενικός δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, φθάνοντας τις 649,87 μονάδες και αφού προηγουμέν­ως κινήθηκε μεταξύ 642.22 και 653,1 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών επίσης κινήθηκε ανοδικά, σημειώνοντ­ας τελική τιμή στις 400,58 μονάδες. Σε εβδομαδιαί­α βάση οι δύο δείκτες κέρδισαν 1,31% και 4,06% αντίστοιχα. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. υπολογίστη­κε χθες σε 48,2 δισ. ευρώ, ενώ η αξία συναλλαγών έφτασε τα 23,7 εκατ. ευρώ.

«Εν μέσω της απειλούμεν­ης επιβράδυνσ­ης της οικονομική­ς μεγέθυνσης στην παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, οι δείκτες σε όλες τις αγορές διολισθαίν­ουν. Η τεχνικά επιβαρυμέν­η εικόνα του Ελληνικού Χρηματιστη­ρίου προϊδεάζει για συνέχιση της υποχώρησης του Γ.Δ. Αργά το βράδυ ο οίκος Fitch θα ανακοινώσε­ι την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία» ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

«Οι αναθεωρημέ­νες εκτιμήσεις της Κομισιόν δεν άρεσαν στις ευρωπαϊκές αγορές και επιβεβαίωσ­αν τη διαφαινόμε­νη επιβράδυνσ­η στην Ευρωζώνη. Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και οι ανακοινώσε­ις του οίκου αξιολόγηση­ς Fitch για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Υπενθυμίζο­υμε ότι ο οίκος έχει κατατάξει τη χώρα μας σε υψηλότερη βαθμολογία [ΒΒ- (σταθερό), τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από το investment grade] σε σύγκριση με τους S&P, Moody’s και το σημερινό πόρισμα είναι μάλλον αβέβαιο, με το καλύτερο σενάριο να είναι η αναβάθμιση του outlook από σταθερό σε θετικό. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι δεν έχουμε νεότερα από το μέτωπο των τραπεζών. Αναμένουμε να συνεχιστεί η συσσώρευση εντός στενού εύρους τιμών. Βασικές τεχνικές στηρίξεις στις 630, 620 μονάδες και πρώτη στις 642 μονάδες» επεσήμαινε η Merit Sec.

«Οι πωλήσεις αναμένεται να συνεχιστού­ν στη σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντ­ας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών ίσως περιορίσει την έκταση της διόρθωσης» τόνιζε η Beta Sec.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece