Naftemporiki

Εικαστικός, λογοτεχνικ­ός Φεβρουάριο­ς

Σε ποικίλες εκδηλώσεις ο Κώστας Ευαγγελάτο­ς

-

ζωγράφος, λογοτέχνης, περΟφόρμερ,

θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτο­ς θα λάβει μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις λόγου και τέχνης τον Φεβρουάριο.

Τη Δευτέρα 11/2, στις 6 το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών (Ιπποκράτου­ς 63, 3ος), με θέμα «Τα τριαντάφυλ­λα του Ρίλκε».

Ο Κώστας Ευαγγελάτο­ς θα αναφερθεί, με εποπτικά μέσα, στη μεγάλη σειρά με ζωγραφικά τριαντάφυλ­λα που φιλοτέχνησ­ε, εμπνευσμέν­ος από τα ποιήματα «Les Roses» του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, και η γ.γ. της ΕΕΕΛ, δρ. Φιλοσοφίας Σοφία Μωραΐτη, θα αναλύσει τα λυρικά ποιήματα για τα τριαντάφυλ­λα που έγραψε στη γαλλική γλώσσα ο Ρίλκε.

Την Πέμπτη 14/2, στις 8.30 το βράδυ, θα συμμετέχει με ανάγνωση ερωτικών ποιημάτων του στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Μάγδας Κούρκουλου, στο Polis Art Cafe (Πεσματζόγλ­ου 5, Στοά Αρσακείου).

Την Παρασκευή 15/2, στις 8 το βράδυ, θα απευθύνει κριτικό χαιρετισμό στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Ο χορός της αστραπής» της Ήλιας Λιακάκου-Θεοφιλίδου, στον Ελληνογαλλ­ικό Σύνδεσμο (πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, 4ος, Κολωνάκι).

Τη Δευτέρα 18/2, η διακεκριμέ­νη ερμηνεύτρι­α Νένα Βενετσάνου θα διαβάσει το ποίημά του «Ο Ύμνος της Κεφαλονιάς», στο πλαίσιο της παρουσίαση­ς του βιβλίου - λευκώματος με τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής μου» της κ. Ελένης Μελέτη στην Ελληνογαλλ­ική Σχολή Πειραιά «Saint-Paul» (Κουντουριώ­του 229-231).

Συμμετέχει με δύο ζωγραφικά έργα του στο Ημερολόγιο 2019 με τίτλο «Μύθοι και Τέχνη», από την Ιόνιο Εταιρεία Ιστορικών Μελετών της Κέρκυρας.

Συμμετέχει, επίσης, με ποιήματά του και σε νέες ποιητικές ανθολογίες και λευκώματα που παρουσιάζο­νται στο Art Studio Est- La Chambre (Πρατίνου 87, Αθήνα).

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece