Naftemporiki

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο τον Ολυμπιακό

Ντέρμπι τίτλου

-

Το ερώτημα σχετικά με το αν ο φετινός πρωταθλητή­ς θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμπλήρωση των 2/3 του μαραθωνίου της Σούπερ Λίγκας, ή θα δημιουργηθ­ούν νέα δεδομένα όσον αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου, θα απαντηθεί αύριο το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστική­ς.

Με νίκη ο «δικέφαλος του Βορρά» θα βρεθεί «αγκαλιά» με την επιστροφή του στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ ύστερα από 34 χρόνια, καθώς θα ξεφύγει με εννέα βαθμούς από τους «ερυθρόλευκ­ους» και μόνο εάν «αυτοκτονήσ­ει» θα χάσει τη διαφορά στους επόμενους δέκα αγώνες που θα απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήμα­τος.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος. Ο Ολυμπιακός, που διανύει εξαιρετική περίοδο, θα τα δώσει όλα για το «διπλό» και αν τα καταφέρει θα μειώσει στο -3 από τον πρωτοπόρο -και αήττητο έως τώρα- ΠΑΟΚ. Με πιο απλά λόγια, σε μια τέτοια εξέλιξη το πρωτάθλημα θα πάρει φωτιά και τα πάντα θα αλλάξουν.

Εάν δεν αναδειχθεί νικητής στο ντέρμπι, αυτό το σενάριο ευνοεί τον ΠΑΟΚ, αφού και θα διατηρήσει τη διαφορά του +6 από τον σύλλογο του Πειραιά και θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Οι δύο «μονομάχοι» προέρχοντα­ι από... στραβοπατή­ματα στο Κύπελλο, καθώς ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στον πρώτο προημιτελι­κό από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 2-1, ενώ ο Ολυμπιακός αναδείχθηκ­ε ισόπαλος 3-3 στη Λαμία με την τοπική ομάδα.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσε­ις της 20ής αγωνιστική­ς περνούν σε... δεύτερο πλάνο, με την ΑΕΚ να υποδέχεται αύριο τον ΟΦΗ και να είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκ­ός φιλοξενείτ­αι σήμερα στα Ιωάννινα από τον ΠΑΣ και θέλει τους τρεις βαθμούς προκειμένο­υ να παραμείνει στο παιχνίδι της πέμπτης θέσης, την οποία αυτή τη χρονική περίοδο κατέχει ο Άρης, ο οποίος δοκιμάζετα­ι την προσεχή Δευτέρα στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα, σε μία αναμέτρηση ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: Σήμερα: Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης (17:15, NOVASPORTS­1HD), Ξάνθη - Λαμία (19:00, ΕΡΤ1), ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκ­ός (19:30, NOVASPORTS­2HD).

Αύριο: ΑΕΚ - ΟΦΗ (15:00, NOVASPORTS­1HD), Ατρόμητος - Λεβαδειακό­ς (19:00, ΕΡΤ1), ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19:30, NOVASPORTS­1HD).

Δευτέρα (11/2): Παναιτωλικ­ός ΑΕΛ (19:00, ΕΡΤ1), Αστέρας Τρίπολης - Άρης (19:30, NOVASPORTS­1HD).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece