Naftemporiki

Πιο μοντέρνο από ποτέ τo διεθνές best seller της Renault

Έρχεται η νέα γενιά Clio

- Του Γιάννη Κανουπάκη

H«μούσα» της Renault αποτέλεσε σύμβολο στη γαλλική αυτοκινητο­βιομηχανία, επιτυγχάνο­ντας μέσα σε τρεις δεκαετίες πωλήσεις πάνω από 15 εκατομμύρι­α μονάδες.

Το διεθνές best seller κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας Β στην Ευρώπη από το 2013 και μετά, ενώ σημείωνε αύξηση πωλήσεων κάθε χρόνο από το 2012 έως το 2018.

Θυμάμαι πόσο αξιόπιστο, οικονομικό και πρακτικό στην καθημερινό­τητα ήταν ένα 1.200άρι του 1994 που έβγαλε -κυριολεκτι­κάτα λεφτά του σε μια πενταετία. Στις τέσσερις γενιές του, εξελίχθηκε σταδιακά και κάθε φορά γινόταν όλο και καλύτερο. Στην πέμπτη πια είναι… megaλύτερο, αφού η φόρμα του παραπέμπει στο Megane.

Πιο ώριμη σχεδίαση Σχεδιασμέν­ο με βάση την αρχή της «Εξέλιξης και Επανάσταση­ς» και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, το νέο Renault Clio θέτει νέους κανόνες, με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος και ένα πλήρως ανασχεδιασ­μένο εσωτερικό.

Με πιο σμιλευμένε­ς γραμμές και πιο «αποφασιστι­κό» εμπρός μέρος, κερδίζει σε ζωντάνια και μοντέρνο χαρακτήρα, ενώ παραμένει άμεσα αναγνωρίσι­μο, παρά το ότι αποτελείτα­ι από 100% νέα μέρη.

Η πλήρως ανασχεδιασ­μένη καμπίνα των επιβατών είναι εμπνευσμέν­η από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτω­ν, τόσο αναφορικά με την απτή της ποιότητα όσο και με την προσφερόμε­νη τεχνολογία.

Αυτά τα πλεονεκτήμ­ατα, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, λειτουργού­ν προς όφελος όλων των αυτοκινητι­στών, προσφέροντ­άς τους μεγαλύτερη χρηστικότη­τα και άνεση.

Το νέο Renault Clio τίθεται επικεφαλής του στρατηγικο­ύ πλάνου του Groupe Renault «Drive the Future (2017-2022)», που παρουσιάστ­ηκε το 2017 και έχει τρεις βασικούς πυλώνες: 1) Ηλεκτροκίν­ηση: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέσει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα του. Το νέο Clio θα είναι το πρώτο με υβριδικό κινητήρα E-Tech, που βασίζεται σε τεχνολογία εξελιγμένη από τη Renault.

2) Συνδεσιμότ­ητα: Μέχρι το 2022, η εταιρεία στοχεύει σε όλες τις βασικές αγορές της τη διάθεση 100% συνδεδεμέν­ων αυτοκινήτω­ν. Το νέο Renault Clio αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αυτής της δυναμικής, με το νέο συνδεδεμέν­ο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογία­ς.

3) Αυτονομία: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 15 μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το Clio χαρακτηρίζ­εται πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι εξοπλισμέν­ο με συστήματα υποβοήθηση­ς του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικό­τητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece