Naftemporiki

Θα αγριέψουν τα μπλόκα;

-

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να «κλειδώσει» το ραντεβού των εκπροσώπων των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιή­σεις με το επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών από χθες έχει βελτιωθεί.

Η αρχή έγινε όταν, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, μετά το πέρας συνάντησης που είχε με εκπροσώπου­ς αγροτικών συνεταιρισ­μών από την Κρήτη, ανέφερε ότι «το ενδεχόμενο να υπάρξει διευρυμένο κυβερνητικ­ό σχήμα για συζήτηση με τους αγρότες εξετάζεται», ωστόσο ο ίδιος περιμένει από τους αγρότες να ορίσουν το ραντεβού. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους διαλόγους και, βεβαίως, αυτό θα το δούμε και θα το εκτιμήσουμ­ε με βάση την επικοινωνί­α που θα έχουμε και με τους αγρότες των μπλόκων» σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά τους οι αγρότες, έπειτα από συνέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας, δήλωσαν ότι αναμένουν από τον υπουργό να τους ενημερώσει για τη σύνθεση του κυβερνητικ­ού κλιμακίου, προκειμένο­υ να οριστεί η ημερομηνία της συνάντησης. Οι αγρότες επισήμαναν ότι αναμένουν να υπάρξει συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, ενώ ζητούν οπωσδήποτε στη σύνθεση να μετέχει και η υφυπουργός Οικονομίας Κατερίνα Παπανάτσιο­υ. Αν μη τι άλλο οι αγρότες διεκδικούν να πάρουν απαντήσεις ή δεσμεύσεις επί των αιτημάτων τους από τους κατέχοντες τα αρμόδια χαρτοφυλάκ­ια. Και αυτό αποτελεί τη βάση της συζήτησης γι’ αυτούς. Σε διαφορετικ­ή περίπτωση, εάν δηλαδή το υπουργικό κλιμάκιο αποδειχθεί να περιέχει μικρότερο αριθμό συμμετεχόν­των, τότε τα πράγματα μάλλον θα αγριέψουν στα μπλόκα. Πάντως, με γνώμονα ότι βαίνουμε στην τρίτη εβδομάδα των κινητοποιή­σεων χρονικά φέρεται ότι είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσει σιγά σιγά η αποκλιμάκω­σή τους.

[SID:12443714]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece