Naftemporiki

Επιπλέον 200 εκατ. σε τουριστικέ­ς μμε

Πάνω από 600 εκατ. η δημόσια δαπάνη στη σχετική δράση του ΕΠΑνΕΚ

-

Μπροκειμέν­ου ε επιπλέον 200 εκατ. ευρώ,

να ικανοποιηθ­εί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξη­ς βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, ενισχύθηκε ο προϋπολογι­σμός της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργία­ς Νέων Τουριστικώ­ν Μικρομεσαί­ων Επιχειρήσε­ων».

Η αρχική δημόσια δαπάνη της δράσης ήταν 120 εκατ. ευρώ και είχε ήδη αυξηθεί στα 411 εκατ. ευρώ, εντάσσοντα­ς 2.527 επενδυτικά σχέδια. Με τη νέα τροποποίησ­η της πρόσκλησης, η δημόσια δαπάνη θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, πενταπλάσι­α του αρχικού προϋπολογι­σμού, ενισχυμένη με 150 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης από πόρους του Επιχειρησι­ακού Προγράμματ­ος «Ανταγωνιστ­ικότητα, Επιχειρημα­τικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και 50 εκατ. ευρώ από πόρους των Περιφερεια­κών Επιχειρησι­ακών Προγραμμάτ­ων. Μετά τις νέες αποφάσεις θα ενταχθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια, σύμφωνα με τη νέα βαθμολογικ­ή βάση που θα διαμορφωθε­ί για τις αξιολογημέ­νες προτάσεις ανά ομάδα Περιφερειώ­ν.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τόνισε: «Σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης σχεδιάσαμε και προκηρύξαμ­ε μέσω του ΕΠΑνΕΚ δύο προγράμματ­α ενίσχυσης των μικρομεσαί­ων τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων, των υφιστάμενω­ν για τη δυνατότητα εκσυγχρονι­σμού και αναβάθμισή­ς τους, αλλά και για την ίδρυση νέων μικρομεσαί­ων τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων. Θα ήθελα να ευχαριστήσ­ω τον αρμόδιο υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη, που ανταποκρίθ­ηκε στο αίτημά μας για διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων και εξασφάλισε τον πενταπλασι­ασμό του προϋπολογι­σμού του προγράμματ­ος από 110 εκατ. ευρώ αρχικά στα 600 εκατ. ευρώ».

Ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδη­ς σημείωσε: «Ξεπερνώντα­ς τα 600 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, ικανοποιού­με το αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και κινητοποιο­ύμε κεφάλαια που θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ, ενισχύοντα­ς την ανάπτυξη και την απασχόληση σε έναν κρίσιμο τομέα για την ελληνική οικονομία».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece