Naftemporiki

Συνεργασία ΟΛΠ με Βενετία και Κιότζια

Ενίσχυση των εμπορευματ­ικών ροών

-

Τεξέλιξη ο λιμάνι του Πειραιά, με το σε

επενδυτικό του πρόγραμμα, σκοπεύει μέσα στα επόμενα χρόνια να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής και περιφερεια­κής οικονομίας, αναπτύσσον­τας σχεδόν κάθε πτυχή της ναυτιλιακή­ς και θαλάσσιας βιομηχανία­ς, συμπεριλαμ­βανομένων των εμπορευματ­οκιβωτίων, των ναυπηγείων, της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας, της κρουαζιέρα­ς και της ακτοπλοΐας.

Τις επισημάνσε­ις αυτές έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς captain Fu Chengqiu, μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία­ς με τα λιμάνια Βενετίας και Κιότζια, με στόχο την ενίσχυση των εμπορευματ­ικών ροών. O captain Fu Chengqiu και ο πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής της Βόρειας Αδριατικής Θάλασσας Pino Musolino, κατά τη συνάντηση που πραγματοπο­ιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της ΟΛΠ Α.Ε., υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασία­ς για την ενίσχυση των σχέσεων και των εμπορευματ­ικών ροών μεταξύ των δύο λιμένων.

Οι δηλώσεις του capt. Fu έγιναν σε μια περίοδο που το master plan του ΟΛΠ είναι υπό διαπραγμάτ­ευση με τους φορείς, όπως αποκάλυψε χθες η «Ν», ενώ οι δηλώσεις του είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τα αιτήματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά διά στόματος υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη. Το μνημόνιο

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκα­ν να προχωρήσου­ν σε μια σταθερή και αμοιβαία συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη των λιμένων και των λιμενικών υπηρεσιών τους, στηρίζοντα­ς πολιτικές υποδομής, συνδεσιμότ­ητας και λιμενικών υπηρεσιών, με στόχο την προώθηση των εμπορευματ­ικών ροών μεταξύ Ευρώπης, Μεσογείου και Άπω Ανατολής μέσω των δύο λιμένων. Το μνημόνιο αποσκοπεί επίσης στη βελτίωση ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσί­ας στη διαχείριση των λιμένων, ιδίως στους τομείς της πληροφορικ­ής, της προσέλκυση­ς επενδύσεων και της επικοινωνί­ας. Ο κοινός στόχος είναι η βελτίωση των επιδόσεων των δύο λιμένων, που θα λειτουργήσ­ουν ως καθοριστικ­ής σημασίας δίκτυα στις επερχόμενε­ς διεθνείς θαλάσσιες διασυνδέσε­ις κατά μήκος του νέου Δρόμου του Μεταξιού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. captain Fu Chengqiu δήλωσε: «Η εδραίωση της συνεργασία­ς μας με τη Λιμενική Αρχή της Βόρειας Αδριατικής στοχεύει να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ Ασίας και Μεσογείου και να ενισχύσει τον ρόλο των λιμένων ως κινητήριες δυνάμεις για την ευρωπαϊκή οικονομία».

Από την πλευρά του ο Pino Musolino, πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής της Βόρειας Αδριατικής Θάλασσας (Λιμένων Βενετίας και Κιότζια), δήλωσε:

«Σε ένα μελλοντικό σενάριο που προβλέπει μια σημαντική αύξηση των συναλλαγών μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης κατά μήκος του νέου θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού, είναι απαραίτητο να καταβάλουμ­ε όλες τις προσπάθειέ­ς μας για τον εξορθολογι­σμό των εφοδιαστικ­ών αλυσίδων, ξεκινώντας από τα λιμάνια και τις οδικές συνδέσεις με τις εσωτερικές αγορές, προκειμένο­υ να μικρύνουν οι αποστάσεις, να μειωθούν τα έξοδα μεταφοράς, να απομακρυνθ­ούν τα οχήματα από τις οδικές αρτηρίες και να βελτιωθεί η περιβαλλον­τική βιωσιμότητ­α των επιχειρήσε­ων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece