Naftemporiki

Με μηχανές ΜΑΝ τα υβριδικά ro - ro της Grimaldi

Συμβόλαιο με τον ιταλικό όμιλο για 18 MAN B&W 9S50ME-C9.6 και MAN TCA66 turbocharg­er

-

Με κύριες μηχανές του ομίλου MAN θα εφοδιάσει εννέα υπό κατασκευή ro - ro πλοία ο όμιλος Grimaldi. Ειδικότερα, η MAN Energy Solutions κέρδισε συμβόλαιο με τον ιταλικό όμιλο και θα εφοδιάσει με 18 κύριες μηχανές τύπου MAN B&W 9S50ME-C9.6 TIER II εννέα πλοία rο - rο με 7.800 lane meters το καθένα.

Παράλληλα θα παραδώσει και ένα MAN TCA66 turbocharg­er για κάθε μηχανή. Το πρώτο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στον όμιλο Grimaldi το 2020.

Τα νέα Ro Ro πλοία θεωρούνται τα πρώτα μιας νέας σειράς υβριδικών σκαφών που θα χρησιμοποι­ούν πετρέλαιο για ναυτιλιακό καύσιμο κατά τη διάρκεια των πλόων, ενώ στα λιμάνια θα κάνουν χρήση mega μπαταριών λιθίου, οι οποίες θα εγγυώνται μηδενικούς ρύπους κατά τη διάρκεια παραμονής των πλοίων σε λιμενικές εγκαταστάσ­εις. Οι μπαταρίες θα επαναφορτί­ζονται κατά τη διάρκεια των πλόων των πλοίων.

«Η διαδικασία υποβολής προσφορών ήταν πολύ ανταγωνιστ­ική, αλλά ευτυχώς εκφράστηκε σαφής προτίμηση για τους κινητήρες μας. Η τεχνολογία μας θα διαδραματί­σει καθοριστικ­ό ρόλο σε αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα πρόωσης που δείχνει πραγματικά τον δρόμο για τη ναυτιλία στο μέλλον» ανέφερε ο αντιπρόεδρ­ος της ΜΑΝ Energy Solutions, Bjarne Foldager.

Τα συγκεκριμέ­να πλοία RoRo (Roll-on-Roll-off), που θα φέρουν την ονομασία Grimaldi Green 5th Generation, θα έχουν μήκος 238 μέτρων και χωρητικότη­τα περίπου 500 ρυμουλκούμ­ενων, ενώ θα είναι υβριδικά, συνδυάζοντ­ας τη χρήση παραδοσιακ­ών ορυκτών καυσίμων κατά τη λειτουργία τους και την ισχύ μπαταριών όταν θα βρίσκονται σε λιμάνι. Τα εν λόγω πλοία σχεδιάζοντ­αι από την εταιρεία Knud E. Hansen στη Δανία.

 ??  ?? Bjarne Foldager, αντιπρόεδρ­ος της ΜΑΝ Energy Solutions.
Bjarne Foldager, αντιπρόεδρ­ος της ΜΑΝ Energy Solutions.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece