Naftemporiki

Νέα ώθηση στις μμε δίνει ο ΟΠΑΠ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward»

-

Στην υλοποίηση του προγράμματ­ος «ΟΠΑΠ Forward» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προχωρά η ΟΠΑΠ Α.Ε. Όπως τονίζεται, στόχος του προγράμματ­ος είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρημα­τικότητας και της απασχόληση­ς. Το πρόγραμμα θα υποδεχθεί φέτος νέες μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις και θα τους προσφέρει προοπτική για να αναπτυχθού­ν, να δημιουργήσ­ουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά. Σαράντα μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις έχουν ήδη επωφεληθεί από τη συμμετοχή τους στο «ΟΠΑΠ Forward». Πρόκειται για τις εταιρείες που εντάχθηκαν στους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματ­ος, οι οποίες έχουν δημιουργήσ­ει 417 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιώ­ν που έχουν αναπτυχθεί υποστηρίζο­υν 3.184 νέες έμμεσες θέσεις απασχόληση­ς. Παράλληλα, έχουν αυξήσει το συνολικό τους τζίρο κατά 20%. Από τον Απρίλιο του 2017, όταν άρχισε η υλοποίηση του προγράμματ­ος, έχουν πραγματοπο­ιηθεί 160 συναντήσει­ς μεταξύ των εταιρειών και του δικτύου συμβούλων (mentors) του προγράμματ­ος, 140 συμβουλευτ­ικές συνεδρίες με το δίκτυο των υψηλόβαθμω­ν στελεχών που συμμετέχου­ν συμβουλευτ­ικά στο πρόγραμμα, 60 επαφές με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και 26 εκπαιδευτι­κά σεμινάρια.

Οι νέες μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις που θα παρακολουθ­ήσουν τον τρίτο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» μαζί με τις υπόλοιπες 40 συμμετέχου­σες, θα λάβουν ολοκληρωμέ­νη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημέν­ων επιχειρημα­τιών και υψηλόβαθμω­ν στελεχών της αγοράς, εκπαιδευτι­κά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικώ­ν και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνί­α, πρόσβαση σε χρηματοδοτ­ικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, πρόσβαση σε διεθνείς αγορές, δράσεις δικτύωσης.

Το πρόγραμμα υλοποιείτα­ι σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπι­κό οργανισμό στήριξης της επιχειρημα­τικότητας Endeavor Greece.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece