Naftemporiki

Διευκρινίσ­εις από την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρία Σπυράκη

Αυστηρή γραμμή της Ν.Δ. για τα ψηφοδέλτια Δύο γραμμές για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

-

Την απόφαση της Ν.Δ. να μη συμπεριλάβ­ει στα ψηφοδέλτιά της τον δημοσιογρά­φο Κώστα Μπογδάνο ανακοίνωσε επισήμως η Πειραιώς μετά τις δημόσιες αναφορές του υπέρ της κατεδάφιση­ς της ΕΡΤ με τανκ.

«Ο Κώστας Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος» ξεκαθάρισε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, κληθείσα να επιβεβαιώσ­ει ότι οι απαράδεκτε­ς δηλώσεις του δημοσιογρά­φου είχαν ως αποτέλεσμα να αρθεί η απόφαση συμμετοχής του στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Μάλιστα, η Ν.Δ. καταδίκασε δημόσια και τις δηλώσεις του δημοσιογρά­φου του ραδιοφώνου του «Πρώτου Θέματος». «Τέτοιες συμπεριφορ­ές δεν γίνονται ανεκτές από τη Ν.Δ.» ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζε­ται ότι ο δημοσιογρά­φος προκάλεσε έντονη δυσαρέσκει­α στη Ν.Δ. όταν σε μήνυμά του στο twitter προσκάλεσε οπαδό της Χρυσής Αυγής να ψηφίσει τη Ν.Δ. για να μπουν «τανκ» στο ραδιομέγαρ­ο της ΕΡΤ και να το γκρεμίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, την υποψηφιότη­τα του Κώστα Μπογδάνου με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στήριζε ο αντιπρόεδρ­ος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ο δημοσιογρά­φος προ ημερών είχε δώσει το «παρών» στην κοπή της πίτας του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ., όπου ο κ. Γεωργιάδης τον είχε προσφωνήσε­ι ως υποψήφιο στην Α' Αθηνών.

Δεν συμμετέχει και ο Αυτιάς

Εν τω μεταξύ, χθες η κ. Σπυράκη επιβεβαίωσ­ε τα δημοσιεύμα­τα που ανέφεραν ότι τελικά δεν θα μετέχει με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ούτε ο δημοσιογρά­φος του ΣΚΑΪ Γιώργος Αυτιάς.

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Αυτιά είναι σαφές ότι το θέμα έχει λήξει» ανέφερε, επιβιώνοντ­ας ουσιαστικά ότι ο δημοσιογρά­φος δεν αποδέχτηκε την πρόταση να ενταχτεί στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικώ­ν εκλογών, αφού επιθυμούσε το ευρωψηφοδέ­λτιο.

Στο εσωτερικό της Ν.Δ. επικρατούν πάντως διαφορετικ­ές θέσεις ως προς την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χθες η πρώην υπουργός Εξωτερικών και τομεάρχης Οικονομίας Ντόρα Μπακογιάνν­η ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποι­εί τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Αντίθετα, ο αντιπρόεδρ­ος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο πρώην αναπληρωτή­ς εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Κυρανάκης έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα αποκαλούν την πΓΔΜ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Από την πλευρά της πάντως η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αμβλύνει τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας».

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece