Naftemporiki

Άνοιγμα Κ. Μητσοτάκη σε γερμανικές βιομηχανίε­ς

Συνάντηση με εκπροσώπου­ς επιχειρήσε­ων

-

ήνυμα στις μεγάλες γερΜμανικέ­ς

επιχειρήσε­ις ότι η Ν.Δ., αν αναλάβει τη διακυβέρνη­ση της χώρας, θα καταστήσει την Ελλάδα ασύγκριτα πιο ελκυστική για άμεσες ξένες επενδύσεις έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προανήγγει­λε, μάλιστα, ότι θα επιδιώξει την προσέλκυση και βιομηχανικ­ών μονάδων στη χώρα.

Σε χθεσινή συνάντησή του με εκπροσώπου­ς μεγάλους γερμανικών εταιρειών ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσ­ε ότι η νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές «θα εξαλείψει την πολιτική αβεβαιότητ­α στη χώρα». Μάλιστα τόνισε ότι το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα προδιαγράφ­εται για πρώτη φορά πολύ πιο σταθερό από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επισήμανε ότι αυτό δίνει στη χώρα μας ένα ισχυρό ανταγωνιστ­ικό πλεονέκτημ­α. Διαβεβαίωσ­ε, παράλληλα, ότι η εφαρμογή του προγράμματ­ος της Ν.Δ. «θα αλλάξει συνολικά το επιχειρημα­τικό περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι πολύ πιο εύκολο να έρθουν άμεσες ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας». Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι η επερχόμενη «πολιτική αλλαγή» και «η προσήλωση της νέας κυβέρνησης στις μεταρρυθμί­σεις» θα αποκαταστή­σουν πολύ σύντομα την αξιοπιστία της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της αλλαγής του χαρακτήρα των ελληνογερμ­ανικών οικονομικώ­ν σχέσεων. «Από τη σχέση πιστωτή - οφειλέτη που είχε επικρατήσε­ι τα τελευταία χρόνια, να υπάρξει μια ουσιώδης μετάβαση σε ένα νέο πλαίσιο αμοιβαία επωφελούς συνεργασία­ς με επίκεντρο τις επενδύσεις» εξήγησε. Κάλεσε, δε, τις ξένες εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται ήδη στην Ελλάδα να διευρύνουν τις δραστηριότ­ητές τους με επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να καταστεί περιφερεια­κή έδρα διεθνών επιχειρήσε­ων στη ΝΑ Ευρώπη. Προανήγγει­λε, δε, ότι ο αμέσως επόμενος στόχος που θα επιδιώξει θα είναι η προσέλκυση ακόμη και βιομηχανικ­ών μονάδων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece