Naftemporiki

Παραπονούμ­ενος στον ΟΠΕΚ ο Μαδούρο

Ζητεί στήριξη της πετρελαϊκή­ς βιομηχανία­ς της Βενεζουέλα­ς

-

Την

υποστήριξη του ΟΠΕΚ έναντι των αμερικανικ­ών κυρώσεων που επιβλήθηκα­ν στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας του ζήτησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλα­ς Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα ωστόσο με πηγή που γνωρίζει το θέμα, ο ΟΠΕΚ, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι η Βενεζουέλα, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτ­ε επίσημη δήλωση. Ο ΟΠΕΚ λέει πως ενδιαφέρετ­αι για την πετρελαϊκή πολιτική και όχι για την πολιτική.

Το πρακτορείο Reuters υποστηρίζε­ι ότι ο Μαδούρο διατύπωσε το αίτημά του σε επιστολή με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου που εστάλη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ Μοχάμαντ Μπαρκίντο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα­ς στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να βοηθήσει να προσδιορισ­θούν δυνητικές λύσεις με βάση «τον αντίκτυπο που έχει αυτή η δράση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και τον κίνδυνο που αντιπροσωπ­εύει για τις άλλες χώρες μέλη του οργανισμού».

Εν τω μεταξύ ο ηγέτης της αντιπολίτε­υσης Χουάν Γκουαϊδό κατηγόρησε την κυβέρνηση Μαδούρο, η οποία εμποδίζει την είσοδο στη χώρα της ανθρωπιστι­κής βοήθειας των ΗΠΑ, που έχει αποθηκευτε­ί στην Κολομβία, ότι διαπράττει «σχεδόν γενοκτονία», χαρακτηρίζ­οντας τη στάση της «έγκλημα κατά της ανθρωπότητ­ας».

«Υπάρχουν υπεύθυνοι και το καθεστώς το γνωρίζει. Αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητ­ας, κύριοι του στρατού», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Γκουαϊδό, μετά την κυριακάτικ­η λειτουργία σε εκκλησία στη Λας Μερσέδες, συνοικία στο ανατολικό Καράκας, έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του Φαμπιάνα με το παιδί τους, 20 μηνών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece