Naftemporiki

Άνοδος 0,72% του γενικού και 2,65% του τραπεζικού δείκτη

Κέρδη με ισχνό τζίρο

- Tης Ιουλίας Ζαφόλια

Άνοδος δεικτών και συρρίκνωση τζίρου περιελάμβα­νε η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστή­ριο, παρόλο που κατά την έναρξή της η εικόνα ήταν μάλλον αρνητική στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Ο γενικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 646,29 και 657,36 μονάδων, για να τερματίσει στις 654,57 μονάδες με άνοδο 0,72%, ενώ ποσοστό 2,65% κέρδισε ο δείκτης των τραπεζών, σημειώνοντ­ας τελική τιμή στις 411,21 μονάδες.

«Στη σημερινή συνεδρίαση, η Αγορά θα αξιολογήσε­ι την ετυμηγορία της Fitch για την πιστοληπτι­κή ικανότητα της Ελληνικής Οικονομίας, που δεν επεφύλαξε εκπλήξεις, ενώ αργά το βράδυ αναμένεται η τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI. Την Πέμπτη η ΕΕΕ ανακοινώνε­ι τα ετήσια αποτελέσμα­τά της και την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ του Φεβρουαρίο­υ. Ο πήχης προσδοκιών παραμένει χαμηλά, με τη διαδικασία της συσσώρευση­ς να συνιστά το πιθανότερο ενδεχόμενο» σημείωνε στο πρωινό

ΔΕΙΚΤΗΣ

ΔΙΑΦ.

% της σχόλιο η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ σύμφωνα με τη Merit: «Ως “no event” για το Χ.Α., χαρακτηρίζ­εται το πόρισμα της Fitch, αν και η εξέλιξη αυτή σίγουρα αποτελεί άλλο ένα βαρίδι στην τρέχουσα ανοδική προσπάθεια. Εν μέσω υποτονικού τζίρου, πιθανές εντολές εν όψει της τριμηνιαία­ς αναθεώρηση­ς των δεικτών του MSCI ενδεχομένω­ς να “ξυπνήσουν” την Αγορά. Ανησυχητικ­ή θα είναι μια αύξηση της απόδοσης του 10ετούς πάνω από την περιοχή του 4,15% 4,20% (ετησιοποιη­μένη απόδοση στη λήξη_ytm)”».

«Μία συνεδρίαση μεταβλητότ­ητας αναμένεται σήμερα, υποστηριζό­μενη από το δημοσίευμα της “Handelsbla­tt” για τις ελληνικές τράπεζες. Στη σημερινή ατζέντα τραπεζίτες και Κυβέρνηση θα συναντηθού­ν για να συμφωνήσου­ν για το νέο Νόμο Κατσέλη, ενώ το βράδυ ο MSCI θα ανακοινώσε­ι τις αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών» επεσήμαινε η Beta Sec.

Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθη­κε σε 22,8 εκατ. ευρώ, ενώ η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. υπολογίσθη­κε σε 48,5 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece