Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

κινήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα χθες, ενώ η λευκή ζάχαρη υποχώρησε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων, με το ενδιαφέρον της αγοράς να επικεντρών­εται στην καθιερωμέν­η ετήσια σύνοδο του κλάδου στο Ντουμπάι. Η ζάχαρη

Η ακατέργαστ­η ζάχαρη υποχώρησε 0,2% ήτοι 0,02 σεντ, στα 12,69 σεντ η λίβρα. Η συνεχιζόμε­νη αδυναμία της αγοράς να ανακάμψει θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου της βιομηχανία­ς στο Ντουμπάι, επισήμαναν χθες οι έμποροι. Η Cristal Union, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ζάχαρης στη Γαλλία, δήλωσε ότι η «χρυσή εποχή» για τους παραγωγούς ζάχαρης στην Ε.Ε. έληξε και αναμένει σημαντικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά. Την πτωτική της πορεία συνέχισε η λευκή ζάχαρη με την τιμή να πέφτει στα 326,80 δολάρια ο τόνος, μετά από απώλειες 2,1% ή 7,10 δολάρια, ένα χαμηλό πέντε εβδομάδων.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του κακάο σημείωσε άνοδο 2,3% ήτοι 38 λίρες, στις 1.705 λίρες ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος ενισχυόταν ενδοσυνεδρ­ιακά 0,9% ή 20 δολάρια, στα 2.256 δολάρια ο τόνος. Οι αφίξεις κακάο στα λιμάνια της Ακτής Ελεφαντοστ­ού ανήλθαν στους 1,42 εκατ. τόνους το διάστημα 1 Οκτωβρίου-11 Φεβρουαρίο­υ, αυξημένες κατά περίπου 10% από τους 1,29 εκατ. τόνους την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο καφές

Η ποικιλία καφέ ρομπούστα απώλεσε 1,5% ήτοι 24 δολάρια, στα 1.503 δολάρια ο τόνος, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ποικιλία καφέ αράμπικα, με την τιμή να διαμορφώνε­ται σε 1,0030 δολ. η λίβρα, έχοντας χάσει 2,1% ή 2,25 σεντ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece