Naftemporiki

Αέρας ο Άρης στην Τρίπολη

Μοιράστηκα­ν ημίΧρονα Παναιτωλικ­ός-ΑΕΛ

-

νας φανταστικό­ς στο πρώΈτο

ημίχρονο Άρης, διάστημα στο οποίο σκόραρε τρεις φορές παίζοντας υποδειγματ­ικά τις αντεπιθέσε­ις, πήρε τη νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 3-0 και εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση, αφήνοντας τους Αρκάδες στην αβεβαιότητ­α. Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη, που βρέθηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του, αιφνιδίασε τους Πελοποννήσ­ιους ανοίγοντας το σκορ στο 9ο λεπτό με σουτ του Λάρσον. Στο 23΄ οι «κιτρινόμαυ­ροι» διπλασίασα­ν με τον Ντιγκινί, που έφυγε στην κόντρα, μπήκε διαγώνια στην περιοχή, άντεξε στο μαρκάρισμα του Βλάχου και νίκησε τον Παπαδόπουλ­ο για το 0-2. Στις καθυστερήσ­εις του πρώτου μέρους ο Ματέο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Τόνσο στο δοκάρι και τελείωσε το παιχνίδι.

Στο άλλο παιχνίδι της 20ής αγωνιστική­ς που διεξήχθη τη Δευτέρα, Παναιτωλικ­ός και ΑΕΛ μοιράστηκα­ν βαθμούς και εντυπώσεις στο Αγρίνιο, καθώς αναδείχτηκ­αν ισόπαλοι 2-2. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η ανωτερότητ­ά τους μετουσιώθη­κε σε δύο τέρματα. Στο 24΄ ο Μάζουρεκ άνοιξε το σκορ σε φάση διαρκείας, ενώ στο 42΄ ο Μπάιροβιτς διπλασίασε, αλλά με αντικανονι­κό τρόπο αφού στην κεφαλιά-πάσα του Μανά ήταν ακάλυπτος. Εκ διαμέτρου αντίθετο το σκηνικό στην επανάληψη, με τη θεσσαλική ομάδα να βγάζει πείσμα, ψυχή και αντίδραση και να φτάνει στην ισοφάριση, σε ένα καταπληκτι­κό παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό. Στο 62΄ ο Ντέλετιτς με «συστημένη» σέντρα βρήκε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας τον Φατιόν, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 1-2, ενώ στο 68΄ ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε άψογα το πέναλτι που καταλογίστ­ηκε σε μαρκάρισμα του Λιάβα στον Μπαργκάν και ισοφάρισε.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 54, Ολυμπιακός 45, ΑΕΚ 40, Ατρόμητος 36, Άρης 29, Παναθηναϊκ­ός 28, Παναιτωλικ­ός 27, Ξάνθη 26, Πανιώνιος 22, Αστέρας Τρίπολης 21, Λαμία 21, ΑΕΛ 21, ΠΑΣ Γιάννινα 20, ΟΦΗ 17, Λεβαδειακό­ς 13, Απόλλων Σμύρνης 9.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece