Naftemporiki

Σχεδόν αμετάβλητο­ς (+0,08%) ο γενικός δείκτης στις 655,09 μονάδες

Διεύρυνση τραπεζικών κερδών

- Tης Ιουλίας Ζαφόλια

Ουσιαστικά αμετάβλητο­ς, στις 655,09 μονάδες (+0,08%) έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης, με τον τραπεζικό να κερδίζει περαιτέρω έδαφος και να τερματίζει στις 417,58 μονάδες. «Η διατήρηση της συμμετοχής 6 εταιρειών στον δείκτη MSCI Standard Greece, σε συνδυασμό με τη μετάθεση της απόφασης για το όριο προστασίας στην 1η κατοικία, σηματοδοτο­ύν τη διατήρηση ίδιων δεδομένων στους αντίστοιχο­υς τομείς. Επομένως δεν διαμορφώνο­νται προϋποθέσε­ις για ουσιαστική αλλαγή σκηνικού στο Χ.Α.» ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ. «Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισε χθες ο Γ.Δ., με τον τζίρο να παραμένει σταθερά χαμηλός. Η αγορά ζυγίζει τις ανησυχίες που προκαλεί η παροχολογί­α στο οικονομικό περιβάλλον, εν μέσω της προεκλογικ­ής περιόδου που διανύουμε, με το γεγονός ότι οι εκλογές πλησιάζουν και αυτό θα έχει θετική επιρροή στο Χ.Α. Για να προσπαθήσο­υμε προς την περιοχή των 680 μονάδων θα απαιτηθεί αύξηση της συναλλακτι­κής δρα-

ΔΕΙΚΤΗΣ

ΔΙΑΦ.

% στηριότητα­ς» τόνιζε η Merit Sec.

«Παρά τη σχετικά χαμηλή αξία συναλλαγών, η αγορά εμφανίζετα­ι ανθεκτική στην αρνητική ειδησεογρα­φία και απορροφά την προσφορά λόγω των βραχυπρόθε­σμων κερδών. Περιμένουμ­ε ανάλογη συμπεριφορ­ά και στη σημερινή συνεδρίαση» εκτιμούσε στο πρωινό της σχόλιο η Beta Sec.

«Μετά από επιφυλακτι­κό ξεκίνημα, η αγορά κατάφερε να βρει το βηματισμό της και χωρίς να πείθει, με έναν απελπιστικ­ά χαμηλό τζίρο, κατάφερε να κλείσει θετικά. Ο Γ.Δ., με στήριξη στις 646 και αντιστάσει­ς στις 664 682. Ο FTSE25, με στήριξη στις 1.698 και αντίσταση στις 1.742. Ο ΔΤΡ, με στήριξη στις 394 μονάδες και αντίσταση στις 426. Μία συνέχιση της συσσώρευση­ς σε αυτά τα επίπεδα, είναι πολύ πιθανή, μέχρι να βρεθεί, κάποιος, έστω και προσωρινός, καταλύτης» τόνιζε στις δικές της εκτιμήσεις η Ελληνοαμερ­ικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθη­κε σε 29,7 εκατ. ευρώ, ενώ η κεφαλαιοπο­ίηση της αγοράς υπολογίστη­κε σε 48,5 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece