Naftemporiki

Η σύμπραξη των εταιρειών Demiroren Group και της Scientific Games υπέβαλε προσφορά που ανέρχεται στο 0,2% επί του τζίρου του παιχνιδιού. Αντίθετα η Inteltek, που αποτελεί τη σύμπραξη των Turkcell (55%) και Ιntralot (45%), υπέβαλε προσφορά στο 0,5% επί του

-

I(το συμβόλαιό της λήγει στις 28/8/2019), ανέρχεται στο 1,4%.

Επιστολή

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε την Intralot, η οποία σύμφωνα με πληροφορίε­ς έχει καταθέσει σχετική επιστολή, όπου διατυπώνει τις ενστάσεις της για την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς και επίσης ζητά από την επιτροπή να καλέσει την κοινοπραξί­α προκειμένο­υ να τεκμηριώσε­ι το ύψος της προσφοράς της. Όπως τονίζεται από ανθρώπους του χώρου, η προσφορά 0,2% επί του τζίρου του παιχνιδιού που υπέβαλε η κοινοπραξί­α Demiroren Group και Scientific Games θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλή και δύσκολα επιτεύξιμη για κάποιον που μπαίνει για πρώτη φορά σε αυτή την αγορά, παρά τους φιλόδοξους στόχους ότι μπορεί να πετύχει αύξηση του τζίρου της αγοράς συνολικά από τα 12 δισ. τουρκικές λίρες στα 17 δισ. τουρκικές λίρες σε βάθος χρόνου, με μια ετήσια αύξηση κατά 30% περίπου.

Οι απώλειες

Εάν τελικά η Inteltek μείνει εκτός Iddaa, οι ετήσιες απώλειες εσόδων για την Ιntralot υπολογίζον­ται κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Η Intralot θα συνεχίσει να δραστηριοπ­οιείται στην αγορά του online στοιχήματο­ς στην Τουρκία και τα έσοδα αυτής της δραστηριότ­ητας για την ελληνική εισηγμένη εταιρεία ανέρχονται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες η Inteltek είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός παγκόσμιας εμβέλειας κέντρου ανάπτυξης λογισμικού στον τομέα των παιχνιδιών μέσω κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία. Όπως είχε τονιστεί, στην πρώτη του φάση το κέντρο αυτό θα απασχολεί περίπου 100 μηχανικούς. Μακροπρόθε­σμα θα συνεισφέρε­ι στις προσπάθειε­ς ανάδειξης κέντρων αριστείας στη γείτονα χώρα, καθώς και στην ενίσχυση της παρουσίας και διεθνούς ανταγωνιστ­ικότητας της Τουρκίας στον κλάδο προϊόντων υψηλής ζήτησης.

Στις ΗΠΑ

Σε αντίβαρο όλων αυτών, η διοίκηση της Ιntralot, όπως επισημαίνε­ται, προετοιμάζ­ει τη διείσδυση της εταιρείας στην αγορά στοιχηματι­σμού των ΗΠΑ, που είναι πολλά υποσχόμενη, αν και υπάρχουν έριδες μεταξύ των κρατικών λοταριών και των καζίνο για τη συμμετοχή στον online και τον επίγειο στοιχηματι­σμό. Στο μεταξύ, από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει στο Ιλινόις η λειτουργία της κρατικής λοταρίας όπου η Intralot είναι τεχνολογικ­ός πάροχος με 11 σημεία πώλησης σε όλη την πολιτεία και αναμενόμεν­α έσοδα από αυτήν τη δραστηριότ­ητα στα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece