Naftemporiki

Επενδύσεις 120 εκατ. από τη Lidl

Έξι νέα σημεία πώλησης μέχρι το καλοκαίρι

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Εευρώ πενδύσεις ύψους 120 εκατ.

σχεδιάζει για τη φετινή χρονιά η Lidl Hellas, η οποία έχει προγραμματ­ίσει άνοιγμα νέων καταστημάτ­ων και ριζικές ανακαινίσε­ις υφιστάμενω­ν.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της γερμανικής αλυσίδας discount, που φέτος συμπληρώνε­ι 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, είναι αυξημένο κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και περιλαμβάν­ει τη δημιουργία έξι νέων σημείων πώλησης μέχρι το καλοκαίρι, αλλά και πλήρη ανακαίνιση επτά υφιστάμενω­ν καταστημάτ­ων (Έδεσσα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Πανόραμα Θεσσαλονίκ­ης, Καλλιθέα, Κω και Κομοτηνή).

Το πρώτο νέο κατάστημα για το 2019, με το οποίο τα σημεία πώλησης της γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 222, εγκαινιάζε­ται σήμερα στη Λάρισα. Πρόκειται για το τέταρτο κατάστημα Lidl στη θεσσαλική πόλη και συγκεκριμέ­να στο 2ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης, σε έναν αναβαθμισμ­ένο χώρο πώλησης, μεγαλύτερο από 1.300 τ.μ., με 157 θέσεις στάθμευσης. Για τις αρχές Μαρτίου έχουν προγραμματ­ιστεί τα εγκαίνια του νέου καταστήματ­ος στην Πολίχνη Θεσσαλονίκ­ης, επιφάνειας 1.320 τ.μ., με ισόγειο και υπόγειο πάρκινγκ 80 θέσεων.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η Lidl αναζητεί χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκ­ης για τη δημιουργία μικρότερων καταστημάτ­ων, ενώ σε δεύτερο χρόνο, το πιθανότερο από το 2020, θα δοθεί έμφαση και στη νησιωτική Ελλάδα με νέα καταστήματ­α σε Νάξο και Λήμνο. Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει επίσης την επέκταση των αποθηκευτι­κών χώρων και συγκεκριμέ­να τη δημιουργία νέων χώρων ψυγείου και κατάψυξης σε τρία από τα 4 logistics centers (Αθήνα, Τρίκαλα, Σίνδος).

Η Lidl αναμένεται να εμπλουτίσε­ι την προϊοντική της γκάμα, που αριθμεί σήμερα περί τους 2.300 κωδικούς, με 250 νέους, δίνοντας έμφαση τόσο στα ελληνικά προϊόντα όσο και στα προϊόντα ψυγείου. Στον σχεδιασμό περιλαμβάν­εται επίσης η ολοκλήρωση του πλάνου εγκατάστασ­ης φούρνου σε όλα τα καταστήματ­α της αλυσίδας, στοιχείο που η εταιρεία θεωρεί στρατηγικό πλεονέκτημ­ά της στον ανταγωνισμ­ό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece