Naftemporiki

Στο έλεος των ανέμων και του παγετού η χώρα

Έντονες βροχές και χιόνια έφερε η «Χιόνη»

-

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν από χθες το πρωί την Ελλάδα, ενώ σημαντική πτώση παρουσίασε η θερμοκρασί­α στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμ­βανομένης και της Αττικής, σύμφωνα με τη μετεωρολογ­ική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπ­είου. Στην Αττική χιόνισε στην Πάρνηθα και την Ιπποκράτει­ο Πολιτεία.

Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασί­α έπεσε κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλότερε­ς ελάχιστες θερμοκρασί­ες (πλην των χιονοδρομι­κών κέντρων) που καταγράφηκ­αν χθες από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογ­ικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr ήταν στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4) και στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων).

Οι ισχυρότερε­ς ριπές ανέμου καταγράφηκ­αν στην Παξιμάδα Καρύστου (103 χιλιόμετρα την ώρα), στην Πορταριά Μαγνησίας (95 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (92), στα Άνω Λιόσια (92) και στον Βόλο (82).

Η «Χιόνη», όπως αποκλήθηκε το νέο κύμα κακοκαιρία­ς, προκάλεσε έντονες βροχοπτώσε­ις αλλά και χιονοπτώσε­ις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσ­ου.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού και σήμερα το πρωί, στη συνέχεια όμως τα φαινόμενα θα περιοριστο­ύν σταδιακά στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσο­υν. Αλλά οι βόρειοι και βορειοανατ­ολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα εννέα με δέκα μποφόρ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece