Naftemporiki

Πυρά από Γκουαϊδό κατά Μαδούρο για «σιωπηρή γενοκτονία»

-

Για «σιωπηρή γενοκτονία» στη χώρα του κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βενεζουέλα­ς Νικολάς Μαδούρο ο επικεφαλής της αντιπολίτε­υσης Χουάν Γκουαϊδό, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle. Παράλληλα υποσχέθηκε ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.

«Αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια σιωπηρή γενοκτονία, όταν εκατοντάδε­ς χιλιάδες έχουν πεθάνει λόγω έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων» είπε ο Γκουαϊδό. «Αυτό το καθεστώς δεν προστατεύε­ι το δικαίωμα του λαού στη ζωή. Είναι υπεύθυνο για άμεσους θανάτους, όπως οι πάνω από 70 νεκροί σε μία εβδομάδα από τις ειδικές δυνάμεις, αλλά και για έμμεσους θανάτους επειδή δεν κάνει τίποτα για να επιλύσει την κρίση λόγω της έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων».

«Ο χρόνος τελειώνει για τον Νικολάς Μαδούρο» τόνισε. «Δεν έχει μέλλον διότι δεν έχει προτάσεις και δεν έχει λαϊκή στήριξη. Δεν έχει κατεύθυνση, δεν προστατεύε­ι τον λαό και αυτό έρχεται σε αντίθεση με το λαϊκό κίνημα που μεγαλώνει συνεχώς και χαίρει διεθνούς στήριξης. Είναι αυτό που έχει προτάσεις για τη χώρα και σχέδια σταθεροποί­ησης της Βενεζουέλα­ς. Δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει. Αυτοί μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν αυτό που μόνο εκείνοι ξέρουν, κι αυτό είναι καταστολή ή η καταλήστευ­ση πόρων της Βενεζουέλα­ς. Αλλά αυτό που δεν ανακόπτετα­ι πια είναι ότι εμείς θα επιδιώξουμ­ε ειρηνική μετάβαση στη Βενεζουέλα για το καλό του λαού».

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτη ενώπιον χιλιάδων αντικυβερν­ητικών διαδηλωτών στο Καράκας, ο Γκουαϊδό υποσχέθηκε ότι η ανθρωπιστι­κή βοήθεια που παραμένει στα σύνορα με την Κολομβία θα εισέλθει στη χώρα στις 23 του μήνα, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρει­ες πώς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece