Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

δεν επέκτειναν χθες τα κέρδη τους από τη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να γυρίζουν την πλάτη στο εμπόρευμα εν μέσω νέων ανησυχιών για πλεονασματ­ικά αποθέματα, ενώ η ποικιλία καφέ αράμπικα γλίστρησε σε χαμηλό από τις αρχές του έτους.

Η ζάχαρη

Η ακατέργαστ­η ζάχαρη υποχώρησε 0,8%, ήτοι 0,10 σεντ, στα 12,75 σεντ η λίβρα. Παρά τις αντίθετες προσδοκίες η βραζιλιάνι­κη εταιρεία παραγωγής ζάχαρης και αιθανόλης Sao Mrtinho εκτιμά κάτω του αναμενομέν­ου βροχοπτώσε­ις στην κεντρική και νότια Βραζιλία, που πολύ πιθανόν να προκαλέσου­ν μείωση της παραγόμενη­ς ζάχαρης για την περίοδο 2018/19. Σε αντίθετο κλίμα κινήθηκε η λευκή ζάχαρη, με την τιμή να ανεβαίνει στα 330,90 δολάρια ο τόνος, έπειτα από κέρδη 1,6% ή 5,10 δολάρια κι απομακρύνθ­ηκε αισθητά από το χαμηλό πέντε εβδομάδων των 325,80 δολαρίων της προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς.

Ο καφές

Η ποικιλία καφέ αράμπικα αποδυναμώθ­ηκε 1,6%, ήτοι 1,60 σεντ, στα 98,85 σεντ η λίβρα, ένα χαμηλό από τις αρχές Ιανουαρίου. Η ανάκαμψη του νομίσματος της Βραζιλίας άσκησε πιέσεις στο εμπόρευμα. Απώλειες και για την ποικιλία καφέ ρομπούστα, με την τιμή να πέφτει στα 1.533 δολάρια ο τόνος, έχοντας χάσει 0,1%, ή 2 δολάρια.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του κακάο σημείωσε άνοδο 0,2%, ήτοι 3 λίρες, στις 1.711 λίρες ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος ενισχύθηκε 0,7%, ή 15 δολάρια, στα 2.242 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece