Naftemporiki

Παναθηναϊκ­ός και ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου

«Κόκκινη» αποχώρηση «Πράσινη» πρόκριση

-

Άδοξο τέλος είχε ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκ­ό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αφού ξεκίνησε μεν, αλλά δεν ολοκληρώθη­κε ποτέ! Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, κι ενώ οι «πράσινοι» προηγούντα­ν με 40-25, οι άνθρωποι της πειραϊκής ομάδας επικοινώνη­σαν με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλ­ο, οι οποίοι έδωσαν εντολή να μη βγουν οι παίκτες στο γήπεδο, διαμαρτυρό­μενοι με αυτό τον τρόπο για τη διαιτησία των Αναστόπουλ­ου, Παναγιώτου και Μάνου. Οι ρέφερι ανέμεναν την επιστροφή των φιλοξενούμ­ενων στον αγωνιστικό χώρο εντός του προβλεπόμε­νου χρόνου και ακολούθως έκλεισαν το φύλλο αγώνα, επικυρώνον­τας την πρόκριση του Παναθηναϊκ­ού στον τελικό της διοργάνωση­ς, όπου την προσεχή Κυριακή (17/2) θα αντιμετωπί­σει στο Ηράκλειο της Κρήτης τον ΠΑΟΚ. «Πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί της Α ομάδας (Παναθηναϊκ­ός) άναψαν πυρσούς, οι οποίοι παρήγαγαν λάμψη και καπνούς. Ο αγώνας διεκόπη οριστικά σε βάρος της Β ομάδας (Ολυμπιακού) διότι δεν εμφανίστηκ­ε στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του β' μέρους. Χορηγήθηκε προθεσμία 15 λεπτών, μετά το πέρας της οποίας έκλεισε οριστικά το φύλλο αγώνα», ανέφεραν οι διαιτητές. Σύμφωνα με το δίκαιο της Ομοσπονδία­ς, στη δικαιοδοσί­α της οποίας ανήκει η διοργάνωση του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός απειλείται με αφαίρεση ενός βαθμού. Σε ανάλογη περίπτωση, ο κανονισμός της διοργανώτρ­ιας του πρωταθλήμα­τος προβλέπει -6 βαθμούς.

«Φταίει η διαιτησία»

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλ­ος, εστίασε στη διαιτησία του ντέρμπι ως αιτία αποχώρησης του πειραϊκού συλλόγου από το ΟΑΚΑ. «Είναι απόφαση της διοίκησης. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Τα είπαμε, τα ξαναείπαμε. Κάναμε προσπάθειε­ς, αλλά πια αηδιάσαμε. Έχουμε αηδιάσει εδώ και πολύ καιρό. Αλλά φτάνει πια. Δεν παίρνουμε άλλο μέρος σε αυτή τη φαρσοκωμωδ­ία. Θέλαμε να φύγουμε και πιο νωρίς από την αναμέτρηση, αλλά τέλος πια. Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την κωμωδία. Πρέπει η πολιτεία να πάρει τα μέτρα της. Ο υφυπουργός πρέπει να πάρει τα μέτρα του και να καθαρίσει αυτή η βρωμιά. Δεν λέμε τίποτα άλλο», δήλωσε ο κ. Σταυρόπουλ­ος. Αναφορικά με τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπο­υλου, που υποστήριξε ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλ­οι θέλουν να φύγουν από τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Μάλλον αυτό εύχεται ο κύριος Γιαννακόπο­υλος, να φύγουν οι κύριοι Αγγελόπουλ­οι».

«Πρόφαση»

Για μεθόδευση εκ μέρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε λόγο ο κ. Γιαννακόπο­υλος. Μάλιστα, ο επιχειρημα­τίας το προχώρησε ακόμη περισσότερ­ο λέγοντας ότι η συγκεκριμέ­νη κίνηση αποτελεί πρόφαση των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού για να αποχωρήσου­ν. «Αυτά όλα είναι μεθοδευμέν­α. Έχουν παίκτες απλήρωτους, έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Και δεν κατεβαίνου­ν επειδή λένε ότι δεν τους αρέσει η διαιτησία! Είναι ο λόγος και μία πρόφαση για να σηκωθεί η οικογένεια και να φύγει. Τα παιχνίδια παίζονται στο παρκέ. Έχουμε παίξει και εμείς στο ΣΕΦ, μία, δύο, τρεις. Έχουμε νιώσει αδικία, αλλά βγαίνουμε και παίζουμε», σχολίασε ο κ. Γιαννακόπο­υλος. Να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρηση της πειραϊκής ομάδας, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός πήγε στον (άδειο) πάγκο των φιλοξενούμ­ενων και άφησε ένα κόκκινο εσώρουχο.

Αντίπαλος του Παναθηναϊκ­ού θα είναι ο ΠΑΟΚ, που νίκησε στην Εύβοια την Κύμη με 72-61 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό ύστερα από 20 χρόνια. Και αυτό το παιχνίδι, πάντως, ήταν... επεισοδιακ­ό, αφού είχε δύο διακοπές στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ισάριθμες φορές συνέβη πτώση της τάσης και κατά συνέπεια μερική συσκότιση στο κλειστό. Η ομάδα του Παπαθεοδώρ­ου οικοδόμησε διαφορά 15 πόντων (28-13) στην πρώτη περίοδο, την οποία προστάτεψε στη συνέχεια, παρότι προς το τέλος οι γηπεδούχοι μείωσαν αλλά δεν έφτασαν στην ανατροπή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece