Naftemporiki

Στο Βερολίνο το «Σχέδιο Ελλάδα»

Συνάντηση Φ. Γεννηματά με Σολτς - Νάλες

-

Ηοικονομία­ς, κατάσταση της ελληνικής

σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε χθες στο Βερολίνο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με τον υπουργό Οικονομικώ­ν και αντικαγκελ­άριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο τομεάρχης Οικονομικώ­ν του Κινήματος Αλλαγής Φίλιππος Σαχινίδης.

«Με τον κ. Σολτς είχα μια αναλυτική συζήτηση για τις προοπτικές στη χώρα μας και την οριστική έξοδό της από την κρίση» δήλωσε η κ. Γεννηματά, σημείωσε πως η Ελλάδα «δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στον λαιμό», εξηγώντας πως «οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματ­α και η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας την καταδικάζο­υν σε στασιμότητ­α και θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως «οι δεσμεύσεις αυτές, που πρόθυμα αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, επιβάλλετα­ι να αλλάξουν για να απελευθερω­θούν πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Η κ. Γεννηματά παρουσίασε στον κ. Σολτς το «Σχέδιο Ελλάδα», το οποίο έχει επεξεργασθ­εί το κόμμα της, επισημαίνο­ντας ότι συνιστά «πρόταση για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειές με δικαιώματα και ασφάλεια για όλους».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίε­ς, ο κ. Σολτς επισήμανε στην κ. Γεννηματά ότι «είναι πολύ κρίσιμο να διασφαλιστ­εί για την Ελλάδα μια κανονικότη­τα στις αγορές».

Προηγουμέν­ως, η κ. Γεννηματά είχε μακρά συνάντηση με την πρόεδρο του Σοσιαλδημο­κρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, με την οποία συζήτησε για την κοινωνική Ευρώπη, την πρόκληση των ευρωεκλογώ­ν, αλλά και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και για την εντατικοπο­ίηση των επαφών μεταξύ του SPD και του Κινήματος Αλλαγής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece