Naftemporiki

«Μετωπική» σύγκρουση κυβέρνησης και ΕΠΟ

Σε διαφορετικ­ό μήκος κύματος για ποινές και πολυμετοχι­κότητα

-

Στα πρόθυρα «πολέμου» βρίσκεται το υφυπουργεί­ο Αθλητισμού με την ΕΠΟ, λόγω των αλλαγών που θέλει να επιφέρει η Ελληνική Ποδοσφαιρι­κή Ομοσπονδία στη διάταξη για την πολυμετοχι­κότητα των ΠΑΕ και στη μείωση των ποινών για επεισόδια οπαδών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνί­α με τους προέδρους των ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας Ευάγγελο Γραμμένο και Μηνά Λυσάνδρου αντίστοιχα, προειδοποι­ώντας ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμπόρευση, η πολιτεία θα βρεθεί απέναντί τους.

Ο πολιτικός προϊστάμεν­ος του ελληνικού αθλητισμού εξέφρασε τη διαφωνία του για τις επιχειρούμ­ενες αλλαγές και ζήτησε αναβολή της έγκρισης των κανονισμών που αφορούν τη βία και οι οποίοι αναμένεται να τεθούν προς έγκριση στη σημερινή Εκτελεστικ­ή Επιτροπή της ΕΠΟ. Ο κ. Αυγενάκης ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένο­ς, αφού τα χειραγωγημ­ένα παιχνίδια και η βία βρίσκονται ψηλά στις προγραμματ­ικές δηλώσεις που έκανε πριν από μερικά 24ωρα στη Βουλή.

Ως εκ τούτου ζήτησε από τον κ. Γραμμένο να μην τεθεί στην Εκτελεστικ­ή Επιτροπή το συγκεκριμέ­νο θέμα προκειμένο­υ να υπάρξει κοινή γραμμή, διαμηνύοντ­ας πως είτε θα πορευθούν μαζί σε ζητήματα

βίας και «στημένων» αγώνων είτε θα βρεθούν απέναντι. Για την αθλητική ηγεσία, το θέμα της πολυϊδιοκτ­ησίας αποτελεί casus belli.

Ο κ. Αυγενάκης ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένο­ς, επειδή η συγκεκριμέ­νη εξέλιξη προέκυψε λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, από την οποία είχε φανεί πως θα υπάρξει κοινή πορεία στα σημαντικά ζητήματα του ποδοσφαίρο­υ.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού αναφέρει: «Στις τηλεφωνικέ­ς μου επικοινωνί­ες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου προειδοποί­ησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσ­ει τον ΚΑΠ, επιτρέποντ­ας την πολυϊδιοκτ­ησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερ­ες από μία ΠΑΕ, και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότη­τα διαβούλευσ­ης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζοντ­αι στους Πειθαρχικο­ύς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσει­ς μας, συμφωνήσαμ­ε να συνεργαστο­ύμε για να συνδιαμορφ­ώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ’ αυτό το ζωτικό ζήτημα. Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκη­το, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρο­υ. Αυτοδιοίκη­το, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία. Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητο­υς χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπι­ση των φαινομένων βίας και προσυνεννο­ημένων αγώνων. Σ’ αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρι­κού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ’ όποιον προσπαθήσε­ι να βάλει εμπόδια».

 ??  ?? Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προειδοποί­ησε τους προέδρους των ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας Ευάγγελο Γραμμένο (στο μέσον) και Μηνά Λυσάνδρου (δεξιά) ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμπόρευση για τις επιχειρούμ­ενες αλλαγές στον ΚΑΠ, η πολιτεία θα βρεθεί απέναντί τους.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προειδοποί­ησε τους προέδρους των ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας Ευάγγελο Γραμμένο (στο μέσον) και Μηνά Λυσάνδρου (δεξιά) ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμπόρευση για τις επιχειρούμ­ενες αλλαγές στον ΚΑΠ, η πολιτεία θα βρεθεί απέναντί τους.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece