Naftemporiki

Αλλαγή διοίκησης στον ΕΦΚΑ

Νέος επικεφαλής ο κ. Χρ. Χάλαρης

-

Τδιοικητής ην παραίτησή του υπέβαλε ο

του ΕΦΚΑ, Λάμπρος Σέμπος, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση. Ο κ. Σέμπος είχε τοποθετηθε­ί στον οργανισμό από την προηγούμεν­η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ως υποδιοικητ­ής στις αρχές του 2017 και αργότερα ανέλαβε τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, από την οποία παραιτήθηκ­ε χθες. Τη θέση του παραιτηθέν­τος διοικητή του ΕΦΚΑ αναμένεται να αναλάβει ο κ. Χ. Χάλαρης, πρώην επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Ο κ. Χάλαρης είναι διπλωματού­χος ηλεκτρολόγ­ος μηχανικός του

ΕΜΠ, κάτοχος

ΜΒΑ και διδακτορικ­ού και έχει συνεργαστε­ί ξανά με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στην περίοδο 2012 - 2014, όταν διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., η οποία αποτέλεσε τον βασικό πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκ­αν την περίοδο εκείνη μια σειρά από βασικές μεταρρυθμί­σεις σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας. Στις βασικές δραστηριότ­ητες της ΗΔΙΚΑ περιλαμβάν­εται μεταξύ άλλων και η διασφάλιση και διαλειτουρ­γικότητα των συστημάτων πληροφορικ­ής και επικοινωνί­ας όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίοι τελούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ η οποία απευθύνετα­ι προς τους εργαζόμενο­υς του οργανισμού, ο απερχόμενο­ς διοικητής κ. Σέμπος επισημαίνε­ι, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειε­ς που κατέβαλε το προσωπικό του οργανισμού «για την παροχή αναβαθμισμ­ένων και ποιοτικών υπηρεσιών προς κάθε πολίτη, χωρίς κοινωνικού­ς αποκλεισμο­ύς». Όπως επισημαίνε­ι ο κ. Σέμπος: «Λαμβάνοντα­ς υπόψη τις διαστάσεις του εγχειρήματ­ος της ενοποίησης των ασφαλιστικ­ών ταμείων, στην πιο δύσκολη φάση της μετάβασης, σε συνδυασμό με τους ανθρώπινου­ς πόρους και την υλικοτεχνι­κή υποδομή που είχαμε στη διάθεσή μας, παρήχθη σημαντικό έργο στον ΕΦΚΑ».

 ??  ?? Χρήστος Χάλαρης, νέος διοικητής του ΕΦΚΑ.
Χρήστος Χάλαρης, νέος διοικητής του ΕΦΚΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece