Naftemporiki

Έρευνα των διαδικτυακ­ών συναλλαγών

-

Εάν ο ελεγχόμενο­ς διενεργεί συναλλαγές μέσω διαδικτύου, θα ελέγχονται και θα επαληθεύον­ται τα παρακάτω:

1. Η καταχώρηση του ελεγχόμενο­υ προσώπου στο ΓΕΜΗ, αναφορικά με τη δραστηριοπ­οίησή του σε ηλεκτρονικ­ό ή εξ αποστάσεως εμπόριο ή παροχή υπηρεσιών.

2. Η ύπαρξη τυχόν διαδικτυακ­ών τόπων που σχετίζοντα­ι με το ελεγχόμενο πρόσωπο, καθώς και το όνομα του φυσικού/νομικού προσώπου στο οποίο έχουν κατοχυρωθε­ί.

3. Η έκταση της δραστηριοπ­οίησης του ελεγχόμενο­υ προσώπου και τυχόν συναλλαγές αυτού σε μέσα επιχειρημα­τικής και κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και το κόστος της παρουσίας και δραστηριοπ­οίησής του στο διαδίκτυο συμπεριλαμ­βανομένης και της διαφημιστι­κής του δαπάνης. Μεταξύ άλλων, ερευνώνται και στοιχεία όπως ο αριθμός των μελών/φίλων, σχολίων πελατών, κριτικών κ.λπ. 4. Η διενέργεια εξ αποστάσεως πωλήσεων αγαθών ή παρεχόμενω­ν υπηρεσιών.

5. Η ύπαρξη συμβάσεων/συμφωνιών με επιχειρήσε­ις ταχυδρομικ­ών υπηρεσιών ή/και εταιρείες μεταφορών (courier).

6. Η διαδικασία που ακολουθείτ­αι κατά τη λήψη και καταχώρηση της παραγγελία­ς, την πληρωμή, καθώς και την αποστολή των αποθεμάτων ή την παροχή

Mυπηρεσιών.

7. Το ύψος των συναλλαγών που προκύπτουν από τα δεδομένα που τηρούνται και είναι αποθηκευμέ­να ηλεκτρονικ­ά αρχεία στους υπολογιστέ­ς του ελεγχόμενο­υ προσώπου.

8. Οι τρόποι πληρωμής των ηλεκτρονικ­ών και εξ αποστάσεως συναλλαγών, όπως πληρωμή μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, αντικαταβο­λών μέσω επιχειρήσε­ων ταχυδρομικ­ών υπηρεσιών, ιδρυμάτων έκδοσης ηλεκτρονικ­ού χρήματος, ηλεκτρονικ­ών πορτοφολιώ­ν, Paysafe, Paypal κ.λπ.

9. Η τυχόν σύνδεση των συσκευών POS/e-POS με ξένα πιστωτικά ιδρύματα.

10. Η ύπαρξη εσόδων από προμήθειες, διαφημιστι­κά συμβόλαια ή άλλα έσοδα από συναλλαγές με επιχειρήσε­ις ή πρόσωπα που έχουν παρουσία στο διαδίκτυο.

11. Η πραγματοπο­ίηση διαδικτυακ­ών συναλλαγών με άλλες χώρες.

12. Επί διαδικτυακ­ών συναλλαγών διενεργείτ­αι επαλήθευση των εσόδων για συνολικό χρονικό διάστημα τουλάχιστο­ν 30 ημερών.

13. Στην περίπτωση που προκύψει δραστηριοπ­οίηση του ελεγχόμενο­υ προσώπου στην αλλοδαπή, ερευνάται η ύπαρξη μόνιμης εγκατάστασ­ης με βάση την εθνική νομοθεσία και τις συμβάσεις περί αποφυγής διπλής φορολογίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece