Naftemporiki

Προτεραιότ­ητες τα έργα Πάτρα-Πύργος και ΒΟΑΚ

Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο υπ. Υποδομών και Μεταφορών

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Οαυτοκινητ­όδρομος Πάτρα - Πύργος και ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ) αποτελούν τις προτεραιότ­ητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Για τα δύο αυτά έργα έγινε ιδιαίτερη αναφορά χθες, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοπο­ιήθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργ­ού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην οποία συμμετείχα­ν ο υπουργός Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάν­νης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργ­ώ Άκης Σκέρτσος, η γενική γραμματέας Συντονισμο­ύ Οικονομικώ­ν και Αναπτυξιακ­ών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Νίκος Σταθόπουλο­ς και Γιώργος Καραγιάννη­ς.

«Πρέπει να γίνουν και θα γίνουν»

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών, «οι Πάτρα - Πύργος και ΒΟΑΚ, είναι δύο δρόμοι που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν. Είναι δύο δρόμοι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθε­ί, θρηνούμε πάρα πολλά θύματα. Είναι τα ζητήματα που συζητήσαμε και ευχαριστού­με τον κ. πρόεδρο για τον χρόνο και για τις προτάσεις που μας έκανε».

Για το Πάτρα - Πύργος η νέα ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μελετά τις εναλλακτικ­ές λύσεις που υπάρχουν. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει επανειλημμ­ένως ο κ. Καραμανλής η άποψή του είναι ότι «το έργο, οδηγείται σε αδιέξοδο. Είναι εκτός πραγματικό­τητας να συζητάμε απλώς αν θα καθυστερήσ­ει ή αν θα χαθούν χρήματα. Το έργο είναι κυριολεκτι­κά στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση». Υπενθυμίζε­ται ότι το Πάτρα - Πύργος δημοπρατήθ­ηκε από την προηγούμεν­η κυβέρνηση σε 8 εργολαβίες. Για τις 3 από αυτές δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση με τον ανάδοχο.

Όσο αφορά τον ΒΟΑΚ εξετάζεται η «αρχιτεκτον­ική» του έργου η οποία έχει χαρακτηρισ­τεί «αλλόκοτη» από τον κ. Καραμανλή: «Μιλάμε για 3 επιμέρους έργα με 3 διαφορετικ­ούς τρόπους δημοπράτησ­ης, χωρίς μελέτες και χωρίς περιβαλλον­τική έγκριση» έχει σημειώσει σχετικά, προσθέτοντ­ας ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα ξεκινήσει τις μελέτες που υπολείποντ­αι και θα ολοκληρώσε­ι όσες εκκρεμούν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece