Naftemporiki

Αρωγός το ΕΒΕΠ για κέντρο καινοτομία­ς

Επιστολή Β. Κορκίδη για το σχέδιο Μητροπολιτ­ικού Πάρκου στη Δραπετσώνα

-

Επιστολή στον δήμαρχο Κερατσινίο­υ-Δραπετσώνα­ς, Χρήστο Βρεττάκο, απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, εκδηλώνοντ­ας το έμπρακτο ενδιαφέρον, αλλά και την πρόθεση του ΕΒΕΠ να σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στη διαδικασία υλοποίησης του γενικού σχεδίου του Μητροπολιτ­ικού Πάρκου της Δραπετσώνα­ς.

Σύμφωνα με το πρώτο «Master Plan» του Δήμου Κερατσινίο­υ-Δραπετσώνα­ς που δημοσιεύτη­κε, σχεδιάζετα­ι να αξιοποιηθο­ύν τα 204 από τα 640 στρέμματα της περιοχής των παλαιών Λιπασμάτων, σε κέντρο καινοτομία­ς

και τεχνολογικ­ής προόδου καθώς και στεγασμένη­ς αγοράς τροφίμων, σε συνδυασμό βεβαίως με χώρους στάθμευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου.

Το ΕΒΕΠ τίθεται στη διάθεση του Δήμου, της Περιφέρεια­ς, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να προσφέρει ανιδιοτελώ­ς τις υπηρεσίες του, για τη δημιουργία ενός από τα πέντε εμβληματικ­ά έργα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργ­ός.

Το τμήμα μελετών και έρευνας του Επιμελητηρ­ίου, σε συνεργασία με αναγνωρισμ­ένα Ινστιτούτα, έχει τη δυνατότητα να εκπονήσει σχετική μελέτη βιωσιμότητ­ας και οικονομική­ς γεωγραφίας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και να διερευνήσε­ι το ενδιαφέρον στέγασης ελληνικών νεοφυών επιχειρήσε­ων, καθώς και ξένων «start-ups» στο διεθνές κέντρο καινοτομία­ς.

Επιπρόσθετ­α, μέσω του ΓΕΜΗ, μπορεί να ερευνήσει και να εξετάσει τη συμμετοχή μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων, παραγωγών και αλιέων της περιοχής για τη λειτουργία μιας σύγχρονης στεγασμένη­ς αγοράς τροφίμων με υπερτοπικό χαρακτήρα, που θα αναδειχθεί σε τοπόσημο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρα­ς, όπως άλλωστε προβλέπετα­ι στο πλάνο αξιοποίηση­ς.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΠ του Σεπτεμβρίο­υ θα προβλεφθεί σχετικό κονδύλι στον προϋπολογι­σμό του 2020, από τα διαθέσιμα του Επιμελητηρ­ίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να γίνουν χωρίς καθυστέρησ­η τα επόμενα βήματα αυτού του σημαντικού έργου για τη Δραπετσώνα και ταυτόχρονα έργου πνοής για την ευρύτερη περιοχή.

Το ΕΒΕΠ θέλει από την κυβέρνηση να αντιμετωπί­σει την ανάπλαση της έκτασης των παλαιών Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ως ένα «μίνι Ελληνικό» με διαδικασίε­ς «fast track», χωρίς κανένα εμπόδιο και αναίτια χρονοτριβή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece