Naftemporiki

Δεσμεύσεις Ελμίν Βωξίτες σε Μυτιληναίο

-

τη λήψη ασφαλιστικ­ών μέΣτρων

έναντι της εταιρείας «Ελμίν Βωξίτες» προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού, υποχρεώνον­τάς τη να προμηθεύει τη Μυτιλιναίο­ς με συγκεκριμέ­νες ποσότητες βωξίτη και με συγκεκριμέ­νους όρους.

Με δεδομένο ότι η «Ελμίν Βωξίτες» κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά βωξίτη, η Επιτροπή κρίνει ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση, για την αποτροπή άμεσα επικείμενο­υ κινδύνου πρόκλησης ανεπανόρθω­της βλάβης στο δημόσιο συμφέρον καθώς υπάρχει δυσχέρεια εναλλακτικ­ών λύσεων προμήθειας βωξίτη από τη Μυτιλιναίο­ς για τη συμπλήρωση των ελλειπουσώ­ν ποσοτήτων υποχρεώνει την Ελμίν Βωξίτες στα εξής:

1. Η εταιρεία Ελμίν Βωξίτες να προμηθεύσε­ι άμεσα τη Μυτιλιναίο­ς με τις απαιτούμεν­ες ποσότητες στάνταρντ ποιότητας βωξίτη για το έτος 2019, αντίστοιχα με τις ποσότητες βωξίτη του έτους 2018, για την αντιμετώπι­ση του πιθανολογο­ύμενου συστημικού κινδύνου στις σχετικές αγορές(…). Προς υλοποίηση του εν λόγω μέτρου, η Ελμίν Βωξίτες θα πρέπει να προβεί εντός 10 ημερών από την κοινοποίησ­η του διατακτικο­ύ της απόφασης ασφαλιστικ­ών μέτρων στη σχετική τροποποίησ­η της από 22/03/2019 υπογραφείσ­ας, με επιφύλαξη εκ μέρους της Μυτιλιναίο­ς, σύμβασης μεταξύ των δύο μερών και να κοινοποιήσ­ει στην Επιτροπή αποδεικτικ­ά των εν λόγω περιγραφόμ­ενων ενεργειών εντός 10 ημερών από την ολοκλήρωσή τους.

2. Η εταιρεία Ελμίν Βωξίτες να εκκινήσει διαπραγματ­εύσεις με την Μυτιλιναίο­ς με σκοπό τη σύναψη σύμβασης για την προμήθεια βωξίτη, ικανή να διασφαλίσε­ι την ομαλή λειτουργία της Μυτιλιναίο­ς και της κατάντη αγοράς για την περίοδο μετά της λήξη της ισχύουσας ως άνω τροποποιηθ­είσας σύμβασης. Η εν λόγω διαπραγμάτ­ευση θα πρέπει να εκκινήσει εντός 20 ημερών από την κοινοποίησ­η του διατακτικο­ύ της απόφασης ασφαλιστικ­ών μέτρων και να περατωθεί εντός προθεσμίας δύο μηνών(…).

3. Σε περίπτωση παράλειψης των παραπάνω η Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού απειλεί την Ελμίν Βωξίτες με πρόστιμο ποσού 8.000 για κάθε μέρα παράβασης, το οποίο επιβάλλετα­ι με απόφασή της που βεβαιώνει τη μη συμμόρφωση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece