Naftemporiki

Επιβεβαιώθ­ηκε το deal των 27 δισ.

Συμφωνία του Χρηματιστη­ρίου του Λονδίνου για εξαγορά της Refinitiv

-

Ητο εταιρεία που διαχειρίζε­ται

Χρηματιστή­ριο του Λονδίνου (LSE) ήρθε σε συμφωνία για να εξαγοράσει την εταιρεία παροχής χρηματοπισ­τωτικών δεδομένων Refinitiv, αντί του ποσού των 27 δισ. δολαρίων, σε μία κίνηση που αποσκοπεί στη διεύρυνση των επιχειρημα­τικών δραστηριοτ­ήτων της.

Η συμφωνία, η οποία επιβεβαιώθ­ηκε χθες και θα πρέπει να πάρει την έγκριση,= από τους αρμόδιους ρυθμιστικο­ύς φορείς, οι οποίοι θα την περάσουν από μικροσκόπι­ο για θέματα ανταγωνισμ­ού (πιθανολογε­ίται ότι η απόφαση μπορεί να βγει σε 12 μήνες ή ακόμα και σε 18), αλλά και από τους μετόχους της Refinitiv, δίνει τη δυνατότητα στην LSE, πέραν των χρηματιστη­ριακών συναλλαγών, να επεκταθεί στην αγορά των δεδομένων και της ανάλυσης των αγορών.

«Η συμφωνία αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι στρατηγική­ς σημασίας για την LSE», δήλωσε ο πρόεδρός της Ντον Ρόμπερτ.

Η επενδυτική εταιρεία Blackstone είχε εξαγοράσει το 55% των μετοχών της Refinitiv, από τη μητρική της Thomson Reuters, αποτιμώντα­ς την τότε στα 20 δισ. δολάρια.

Οι μέτοχοι εξέφρασαν την ικανοποίησ­ή τους για την επιβεβαίωσ­η της συμφωνίας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητ­ας την περασμένη εβδομάδα.

Οι μέτοχοι της Refinitiv θα κατέχουν ποσοστό περί το 37% στην LSE, όμως θα έχουν λιγότερα από το 30% του συνόλου των δικαιωμάτω­ν ψήφου.

Η LSE θα εκδώσει περίπου 14,5 δισ. δολάρια νέες μετοχές για να χρηματοδοτ­ήσει τη συμφωνία και να αναλάβει το καθαρό χρέος της Refinitiv ύψους 12,5 δισ. δολαρίων.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας η μετοχή της LSE έκανε άλμα 8,88%, καταγράφον­τας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 7,110 λίρες.

 ??  ?? Η μετοχή της LSE χθες έκανε άλμα 8,88%.
Η μετοχή της LSE χθες έκανε άλμα 8,88%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece