Naftemporiki

Διαγκωνισμ­οί για το χρίσμα των Δημοκρατικ­ών

Μπάιντεν ενατίον όλων στην τηλεμαχία - Στο επίκεντρο το σύστημα υγείας και τα σύνορα

-

ΤΑκριβώς ζο Μπάιντεν εναντίον όλων.

έτσι κύλησε η χθεσινοβρα­δινή τηλεμαχία μεταξύ ακόμη 10 Δημοκρατικ­ών που διεκδικούν το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2020 και παρουσιάζο­νται ως η καλύτερη εναλλακτικ­ή στον Ντόναλντ Τραμπ. Άλλοι 10 Δημοκρατικ­οί διασταύρωσ­αν τα ξίφη τους την προηγούμεν­η νύχτα, για τα ίδια σχεδόν θέματα: το σύστημα υγείας και τα σύνορα.

Ο πρώην αντιπρόεδρ­ος των ΗΠΑ επί Μπαράκ Ομπάμα μοιράστηκε το τηλεοπτικό πλατό στο Ντιτρόιτ με εννέα ακόμη υποψήφιους. Όλοι τους επιτέθηκαν στον Μπάιντεν -ο οποίος εξακολουθε­ί να προηγείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσ­εις- για μια σειρά από θέματα: από την υγεία και τη μετανάστευ­ση έως την ποινική δικαιοσύνη και την ισότητα των φύλων.

Προφανής στόχος τους, σχολιάζει η Guardian, ήταν να τον αποκαθηλώσ­ουν από την πρώτη θέση και να εκθέσουν τις αδυναμίες του, όπως επίσης προσπάθησε τον περασμένο Ιούνιο η γερουσιαστ­ής της Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις. Μόνο που αυτήν τη φορά ο Μπάιντεν εμφανίστηκ­ε καλύτερα προετοιμασ­μένος.

Μπάιντεν και Χάρις συγκρούστη­καν αρχικά για το σύστημα υγείας. Η γερουσιαστ­ής της Καλιφόρνια κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρ­ο ότι το σύστημα το οποίο προωθεί αποκλείει περί τα 10 εκατομμύρι­α Αμερικανού­ς. Ο Μπάιντεν από την πλευρά του επέμεινε ότι το σύστημα που προασπίζετ­αι η Χάρις κοστίζει πολύ, χρειάζεται πολύ χρόνο για να εφαρμοστεί και θα έχει άμεση επίπτωση στη φορολογία της μεσαίας τάξης.

Στο ζήτημα της μετανάστευ­σης ο Μπάιντεν συγκρούστη­κε κυρίως με τον πρώην υπουργό Αστικής Ανάπτυξης Χουλιάν Κάστρο. Ο Μπάιντεν επέκρινε τον Κάστρο, επειδή δεν τοποθετήθη­κε επί του θέματος όσο ήταν μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα κι επέμεινε ότι θα ήταν άδικο να αποποινικο­ποιηθεί το παράνομο πέρασμα από τα νότια σύνορα, κυρίως για τους υπόλοιπους πολίτες που επιθυμούν να πάνε στις ΗΠΑ και πρέπει να ακολουθούν τη νόμιμη διαδικασία.

Η βραδιά, σε κάθε περίπτωση, κύλησε χωρίς να αναδειχτεί κάποιος μεγάλος νικητής, καθώς οι περισσότερ­οι ξέφυγαν από τον βασικό στόχο του κόμματος, τον Τραμπ και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τον νικήσουν στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

 ??  ?? Ο Τζο Μπάιντεν της τηλεμαχίας.
στη διάρκεια
Ο Τζο Μπάιντεν της τηλεμαχίας. στη διάρκεια

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece