Naftemporiki

Εγκρίσεις και πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς

«Πράσινο» για την άσκηση δικαιώματο­ς εξαγοράς της Titan Cement Internatio­nal επί των μετοχών της Τιτάν

-

ΤΕπιτροπής ο διοικητικό συμβούλιο της

Κεφαλαιαγο­ράς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφάσισε:

Την έγκριση του αιτήματος της εταιρείας Titan Cement Internatio­nal S.A. για την άσκηση του δικαιώματο­ς εξαγοράς (squeezeout) επί των μετοχών της Τιτάν.

Την έγκριση του αιτήματος της εταιρείας Orkla Food internatio­nal AS για την άσκηση του δικαιώματο­ς εξαγοράς (squeezeout) επί των μετοχών της εταιρείας Στέλιος Κανάκης.

- Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 5.500 ευρώ στην εταιρεία Asset Wise Capital management ΑΕΠΕΥ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 21, 54, 56, 65 του Κανονισμού Ε.Ε. 565/2017, των άρθρων 16 και 25 του ν. 4514/2018 και του άρθρου 43 του ν. 4443/2016, κατά την παροχή επενδυτικώ­ν υπηρεσιών σε πελάτες της.

Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 5.000 ευρώ στον κ. Σταύρο Τάκη για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 76, παρ. 12, του ν. 1969/1991, λόγω μη προσκόμιση­ς αιτηθέντος εγγράφου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς.

Alpha Trust: Μείωση μ/κ

Στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά το ποσό των 201.061,38 ευρώ, με μείωση της ονομαστική­ς αξίας των μετοχών σε 0,04 ευρώ από 0,30 ευρώ, συμπεριλαμ­βανομένου του ποσού της προσαύξηση­ς των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία, προχωρά η Alpha Trust AΕΔΑΚ ΑΟΕΕ. Η μείωση θα πραγματοπο­ιηθεί εν μέρει με καταβολή σε είδος.

Όπως επισημαίνε­ται στη σχετική ανακοίνωση, η μέση σταθμισμέν­η τιμή της μετοχής Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ κατά το τελευταίο εξάμηνο κυμάνθηκε στα 21,11 ευρώ ανά μετοχή και σε εκτέλεση της ως άνω μείωσης θα δοθεί μία μετοχή της Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ για κάθε 100 μετοχές της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ ΟΕΕ, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί σε μετρητά.

Οι μέτοχοι που κατέχουν κάτω από 100 μετοχές θα λάβουν επιστροφή κεφαλαίου αποκλειστι­κά σε μετρητά.

Σημειώνετα­ι ότι την 26η Ιουλίου 2019 καταχωρήθη­κε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίησ­η του σχετικού άρθρου του καταστατικ­ού της εταιρείας.

Κατόπιν των ανωτέρω, από την 5η Αυγούστου 2019 οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματ­εύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία 0,04 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή εν μέρει σε είδος και εν μέρει σε μετρητά κατά το λοιπό τμήμα του ποσού μείωσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece