Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

ε χαμηλό έξι εβδομάδων διοΣλίσθησ­αν

χθες τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, δεχόμενα πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, αλλά και έναν νέο γύρο κερδοσκοπι­κών short θέσεων. Ειδικότερα, τα εν λόγω συμβόλαια υποχώρησαν κατά 2,2% ή 2,20 σεντ, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 97,45 σεντ η λίβρα, έχοντας κυλήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς στα 97,25 σεντ, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έξι εβδομάδες.

Οι μετέχοντες στην αγορά ανέφεραν ότι η κάλυψη των short θέσεων από τους κερδοσκόπο­υς βοήθησε στην ανάκαμψη της τιμής, επισημαίνο­ντας όμως ότι αρχίζει να καταγράφετ­αι ένας νέος γύρος κερδοσκοπι­κών τοποθετήσε­ων ενάντια στην αύξηση της τιμής του καφέ αράμπικα. Καθοδική πορεία ακολούθησα­ν και τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα, με την τιμή τους να υποχωρεί στα 1.318 δολάρια ο τόνος, καταγράφον­τας απώλειες 1,4% ή 20 δολάρια.

Την ίδια ώρα, τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωσαν πτώση 0,6% ή 0,07 σεντ, διαμορφούμ­ενα στα 12,14 σεντ η λίβρα. Οι αναλυτές εμφανίζοντ­αι πολύ επιφυλακτι­κοί για τις προοπτικές της παραγωγής της Ινδίας για την περίοδο 2019/20, επισημαίνο­ντας ότι η καθυστέρησ­η των βροχών των μουσώνων στη χώρα αναμένεται να βλάψει τις φυτείες. Τα αντίστοιχα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης ακολούθησα­ν αντίθετη πορεία, καταγράφον­τας άνοδο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα ή 1,70 δολ., με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 325,70 δολάρια ο τόνος.

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης απώλεσαν 0,6% της αξίας τους, ήτοι 15 δολάρια, διαμορφούμ­ενα στα 2.330 δολάρια ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου κινήθηκαν οριακά χαμηλότερα κατά 0,1% ή δύο λίρες, στις 1.867 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece