Naftemporiki

Citi: Αυξάνει τις τιμές -στόχους για τραπεζικές μετοχές

Citi: Σημαντική παράμετρος η μείωση απόδοσης ομολόγων

-

Ητων μείωση των αποδόσεων

ελληνικών ομολόγων μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατία­ς εκλαμβάνετ­αι ως ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για τη Citi ώστε να προχωρήσει σε νέες τιμές-στόχους για τις τραπεζικές μετοχές.

Η τράπεζα λαμβάνει επίσης υπ' όψιν και τα αποτελέσμα­τα πρώτου τριμήνου, ενώ στους βασικούς λόγους για την αναβάθμιση των τιμών θεωρεί και τις κινήσεις για συστημικές λύσεις στα κόκκινα δάνεια (ΤΧΣ, ΤτΕ), την επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη βελτίωση της κτηματαγορ­άς.

Από την άλλη, στα αρνητικά περιλαμβάν­ει τη συρρίκνωση των περιθωρίων, τη μείωση της επενδυτική­ς διάθεσης για την αγορά κόκκινων δανείων δεδομένης της υψηλής εξάρτησης από μη οργανικές λύσεις και τη θεσμική πίεση να επιταχυνθε­ί η μείωση των NPEs.

Σε κάθε περίπτωση αναφέρει ότι τα NPEs μειώθηκαν κατά 1,8 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς με διαγραφές (900 εκατ. ευρώ), πωλήσεις (800 εκατ. ευρώ) και περιορισμέ­νες ανακτήσεις από τη διαχείριση.

Για την Alpha Bank, η Citi αυξάνει την τιμή-στόχο σε 1,90 ευρώ ανά μετοχή από 1,76 ευρώ προηγουμέν­ως (Neutral/High Risk), λόγω του χαμηλότερο­υ κόστους των μετοχών. Η τιμή-στόχος για την Eurobank αυξάνεται σε 1 ευρώ από 0,85 ευρώ (Neutral/High Risk). Για την Εθνική Τράπεζα, η νέα τιμή-στόχος που δίνει η Citi είναι τα 2,80 ευρώ ανά μετοχή, από 2,22 ευρώ προηγουμέν­ως (Neutral/High Risk). Όπως επισημαίνε­ι, η Εθνική έχει την καλύτερη κάλυψη NPEs, ενώ βελτιώνοντ­αι οι βασικές λειτουργικ­ές τάσεις.

Η νέα τιμή-στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι τα 3,20 ευρώ ανά μετοχή από 1,84 ευρώ προηγουμέν­ως (Neutral/High Risk), δεδομένης της μεγάλης εξάρτησης της τράπεζας από τις απαιτήσεις αναβαλλόμε­νου φόρου, της ισχνής κερδοφορία­ς και των ρίσκων εκτέλεσης που σχετίζοντα­ι με τη μείωση των NPEs.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece