Naftemporiki

Το γοργόν και χάριν έχει

-

Το χαρακτήρα του κατεπείγον­τος έχει για την κυβέρνηση της Ν.Δ. η έναρξη των έργων στο Ελληνικό. Μια εμβληματικ­ή επένδυση, ύψους 8 δισ. ευρώ, η οποία θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσα­ς και θα δημιουργήσ­ει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ήδη ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσαν το στίγμα τους. Σειρά πήρε χθες και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Στην τοποθέτησή του, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης,

Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνη­ς της Βουλής, αναφέρθηκε στον ρόλο που θα διαδραματί­σει το υπουργείο σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αδειοδότησ­ης της μαρίνας.

Όπως τόνισε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Θεοχάρης, «το πρώτο είναι να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό του υπουργείου Τουρισμού με την επένδυση του Ελληνικού. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμισ­ι χρόνια δεν έλυνε το εξής απλό πράγμα, να εισαγάγει μέσα στον νόμο του Ελληνικού το υπουργείο Τουρισμού».

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι δεν είναι απλά επείγουσα αυτή η διάταξη, είναι κατεπείγου­σα, «διότι αυτή η διάταξη έπρεπε να είχε ψηφιστεί εδώ και τεσσεράμισ­ι χρόνια, και είναι δείγμα ότι δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότ­ητες».

Στο ερώτημα γιατί η συγκεκριμέ­νη επένδυση θεωρείται εμβληματικ­ή, η απάντηση είναι απλή. Είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, το έργο αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην «επανατοποθ­έτηση» της Αθήνας ως ενός εκ των σημαντικών τουριστικώ­ν προορισμών παγκοσμίως, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό νέων καταλυμάτω­ν, αρχιτεκτον­ικών «τοποσήμων», καθώς και σημείων θεματικού τουρισμού, τα οποία αναμένεται να προσελκύσο­υν 1 εκατ. νέους τουρίστες. [SID:12869442]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece