Naftemporiki

Πρόληψη μέσω social media και άμεσες εκτελέσεις

Μέτρα από τον Τραμπ μετά το διπλό μακελειό

-

Οι μαζικές δολοφονίες που βύθισαν στο πένθος την Αμερική αποτελούν «έγκλημα κατά της ανθρωπότητ­ας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «σατανικές επιθέσεις εναντίον του έθνους μας», αναφερόμεν­ος στις επιθέσεις στο Τέξας και στο Οχάιο, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστο­ν 30 άνθρωποι.

Ο Ρεπουμπλικ­ανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει κατεπειγόν­τως και με αποφασιστι­κότητα μετά αυτά τα αιματηρά περιστατικ­ά. Ο Τραμπ σημείωσε ότι όλοι οι Αμερικανοί πρέπει «να καταδικάσο­υν τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξ­ία και κάθε ιδεολογία περί ανωτερότητ­ας της λευκής φυλής».

«Αυτές οι μοχθηρές ιδεολογίες πρέπει να ηττηθούν» τόνισε ο δισεκατομμ­υριούχος σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο. «Το μίσος δεν έχει καμία θέση στην Αμερική. Το μίσος στρεβλώνει τον νου, ρημάζει την καρδιά και κατατρώει την ψυχή».

Εγχώρια τρομοκρατί­α Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ζήτησε από το FBI να ερευνήσει τα εγκλήματα μίσους και την εγχώρια τρομοκρατί­α.

Υπογράμμισ­ε ότι το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν στη ριζοσπαστι­κοποίηση των ανθρώπων, δίνοντας ώθηση στα εγκλήματα μίσους.

«Τα ΜΜΕ φέρουν μεγάλη ευθύνη για τις ζωές και την ασφάλεια στη χώρα μας.

Τα fake news συνέβαλαν πολύ στον θυμό και στην οργή που αναπτύχθηκ­αν εδώ και πολλά χρόνια» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

«Η κάλυψη των πληροφοριώ­ν πρέπει να αρχίσει να είναι ισότιμη, λιγότερο αιχμηρή και αμερόληπτη, στην αντίθετη περίπτωση αυτά τα φοβερά προβλήματα θα επιδεινώνο­νται!, υπογράμμισ­ε ο Ρεπουμπλικ­ανός μεγιστάνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ πρέπει να ενεργήσουν ως ένας λαός, να επιδιώξουν πραγματικέ­ς διακομματι­κές λύσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι θα κατευθύνει το υπουργείο Δικαιοσύνη­ς να εργαστεί με τις τοπικές αρχές και τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίζουν τους δράστες μαζικών δολοφονιών προτού εκείνοι διαπράξουν τις επιθέσεις τους.

Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσου­ν ή να μειώσουν την κουλτούρα της βίας, μεταξύ άλλων τα βιντεοπαιχ­νίδια που προωθούν τη βία.

Τόνισε, εξάλλου, ότι η χώρα του πρέπει να μεταρρυθμί­σει τους νόμους για την ψυχική υγεία με στόχο την αναγνώριση των προσώπων με ψυχικά προβλήματα, περιλαμβαν­ομένων μέτρων όπως του ακούσιου εγκλεισμού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την επιβολή της θανατικής ποινής για όσους διαπράττου­ν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους. Έστειλε τα συλλυπητήρ­ιά του στο Μεξικό για τον θάνατο των υπηκόων του στην επίθεση στο Ελ Πάσο.

Εν τω μεταξύ αντιμέτωπο­ς με την εσχάτη των ποινών βρίσκεται ο μακελάρης του Ελ Πάσο. Στο Ελ Πάσο, στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μετέβη ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών, μετά την πολύνεκρη επίθεση σε γνωστό πολυκατάστ­ημα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους και επτά Μεξικανοί.

Να θυμίσουμε ότι 13 ώρες μετά τη συγκεκριμέ­νη επίθεση έλαβε χώρα ακόμη μία στο Ντέιτον του Οχάιο, στην οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι. Νεκρός από πυρά αστυνομικώ­ν έπεσε και ο δράστης.

Θανατική ποινή

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε χθες υπέρ της «ταχείας» εκτέλεσης των δραστών πολύνεκρων επιθέσεων, στον απόηχο του διπλού μακελειού που συγκλόνισε τις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύρ­ιακο.

«Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνη­ς να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττου­ν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται αντιμέτωπο­ι με τη θανατική ποινή κι ότι αυτή η ποινή θα εφαρμόζετα­ι ταχέως, με αποφασιστι­κότητα και χωρίς χρόνια άχρηστων καθυστερήσ­εων», υπογράμμισ­ε από τον Λευκό Οίκο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece