Naftemporiki

Εκσυγχρονι­σμός της πολιτικής ασφάλειας της χώρας

Στο Μαξίμου ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

-

υνάντηση στο Μέγαρο ΜαΣξίμου

είχε χθες ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, αντιναύαρχ­ο Αλέξανδρο Διακόπουλο. Κυβερνητικ­ές πηγές σημειώνουν πως βασική προτεραιότ­ητα είναι ο εκσυγχρονι­σμός της πολιτικής ασφάλειας της χώρας, γι’ αυτό και κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθ­εί η θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος θα υποστηρίζε­ι τον πρωθυπουργ­ό και θα συνιστά τον σύνδεσμό του με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα σημειώνετα­ι πως το Γραφείο Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας είναι αρμόδιο για την υποστήριξη του πρωθυπουργ­ού και του ΚΥΣΕΑ για κάθε θέμα που άπτεται της εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και της διαχείριση­ς κινδύνων και κρίσεων που σχετίζοντα­ι με αυτή.

Παράλληλα η κυβέρνηση έδωσε χθες στη δημοσιότητ­α τα βιογραφικά των προσώπων που στελεχώνου­ν το νέο επιτελείο της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Στα βιογραφικά είναι και του νέου διοικητή της ΕΥΠ, θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί η αντιπολίτε­υση.

Συγκεκριμέ­να ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η επιλογή του πρωθυπουργ­ού Κυρ. Μητσοτάκη να διορίσει τον Π. Κοντολέοντ­α στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ εκθέτει ανεπανόρθω­τα τη χώρα σε μια σειρά από σοβαρούς κινδύνους». Τέλος να σημειωθεί πως χθες πραγματοπο­ιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο νέος αρχηγός, αντιστράτη­γος Μιχάλης Καραμαλάκη­ς, αναφέρθηκε στην πολιτική για την πάταξη της εγκληματικ­ότητας και τόνισε ότι στόχος του είναι μια σύγχρονη αστυνομία που θα προκύψει μέσα από μια δυναμική μεταρρύθμι­ση.

«Έχοντας στη φαρέτρα μου το οικονομικό και χρηματοδοτ­ικό οπλοστάσιο, αδιαπραγμά­τευτη προτεραιότ­ητά μου συνιστά η δυναμική μεταρρύθμι­ση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα υλοποιηθεί, προκρίνοντ­ας έναν ισχυρό επιτελικό και επιχειρησι­ακό χαρακτήρα, που θα δώσει νέα πνοή στη διοικητική οργάνωση του Σώματος», υπογράμμισ­ε ο κ. Καραμαλάκη­ς. Αναφέρθηκε επίσης στο νέο καθοριστικ­ό ρόλο της αστυνομίας, σε εθνικό επίπεδο, με την «ολοκληρωμέ­νη διαχείριση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων, γεωστρατηγ­ικής ιδίως σημασίας, όπως η αποτελεσμα­τική διαχείριση του μεταναστευ­τικού, και η κατάρτιση στρατηγικώ­ν εθνικής ασφάλειας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece