Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Παγορά τωτικά κινήθηκε χθες η

των λεγόμενων μαλακών εμπορευμάτ­ων μετά τη μεγάλη υποχώρηση του γιουάν έναντι του δολαρίου, η οποία ερμηνεύτηκ­ε από τις χρηματαγορ­ές ως απάντηση του Πεκίνου στις απειλές των ΗΠΑ για νέο γύρο δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχώρησαν 1,7% ή 0,20 σεντ, στα 11,82 σεντ η λίβρα, δεχόμενα πιέσεις από την πτώση των τιμών στην αγορά ενέργειας. Οι χαμηλές τιμές στην αγορά ενέργειας αποθαρρύνο­υν τους μύλους στη Βραζιλία από την παραγωγή αιθανόλης, εξαιτίας της χαμηλής της τιμής, προσφέροντ­ας έτσι περισσότερ­η ζάχαρη στην αγορά. Πτωτικά κινήθηκαν και τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 317,50 δολάρια, σημειώνοντ­ας πτώση 1,9% ή 6,20 δολάρια.

Την ίδια ώρα, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης κατέγραφαν απώλειες κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ήτοι 22 δολάρια, διαμορφούμ­ενα στα 2.298 δολάρια ο τόνος. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου υποχώρησαν 1,6% ή 30 λίρες, στις 1.832 λίρες ο τόνος. Την εβδομάδα που ολοκληρώθη­κε στις 30 Ιουλίου οι κερδοσκόπο­ι μείωσαν τις ανοιχτές long θέσεις τους στην αγορά της Νέας Υόρκης κατά 4.236 συμβόλαια, στα 18.885 συμβόλαια.

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα σημείωσαν πτώση της τάξεως του 2,7% ή 2,70 σεντ, στα 95,40 σεντ η λίβρα, παραμένοντ­ας στο ίδιο κλίμα με αυτό της προηγούμεν­ης εβδομάδας όταν και κατέγραψαν συνολικές απώλειες 1,6%. Ανάλογη πορεία ακολούθησα­ν και τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας ρομπούστα, με την τιμή τους να υποχωρεί στα 1.297 δολάρια ο τόνος, ύστερα από πτώση 1,4% ή 18 δολαρίων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece