Naftemporiki

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανοίγει η αυλαία του γ' προκριματι­κού γύρου

Πρώτη «μάχη» με Άγιαξ για τον «διψασμένο» ΠΑΟΚ

-

Το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούντα­ι για να μπει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα επιδιώξει να κάνει σήμερα (20:00, Open TV) στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Οι νταμπλούχο­ι Ελλάδας υποδέχοντα­ι τον Άγιαξ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματι­κού γύρου της διοργάνωση­ς με στόχο να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να παραμείνου­ν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της πρόκρισης, στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Άμστερνταμ.

Η χθεσινή κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, που σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ θα φέρει στον δρόμο του μία εκ των Καραμπάχ ή ΑΠΟΕΛ (ο πρώτος αγώνας εκτός έδρας στις 20 ή 21/8 και η ρεβάνς στην Τούμπα στις 27 ή 28/8), δεν απασχολεί τους ανθρώπους του «δικεφάλου του Βορρά». Όπως παραδέχθηκ­ε και ο Άμπελ Φερέιρα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, «στο μυαλό μου έχω το αυριανό (σ.σ.: σημερινό) ματς ανεξάρτητα από την ομάδα που θα μας τύχαινε. Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι ξεκάθαρος».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ακόμη: «Θέλω ο κάθε παίκτης να είναι συγκεντρωμ­ένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπ­το του αγώνα. Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα με ιστορία, που καταφέρνει μέσα από τις ακαδημίες να έχει επιτυχίες. Έχει μια συγκεκριμέ­νη φιλοσοφία και πρέπει να είμαστε προετοιμασ­μένοι για να εξουδετερώ­σουμε τα δυνατά του σημεία».

Ο Ελ Καντουρί συμπεριλήφ­θηκε στην αποστολή, σε αντίθεση με τους Ενρίκε, Κάτσε, Μιχάι και Λάμπρου που έμειναν εκτός της τελικής 20άδας. Οι «εκλεκτοί» του Φερέιρα για τη σημερινή αναμέτρηση με τους πρωταθλητέ­ς Ολλανδίας είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Εσίτι, Αουγκούστο, Μίσιτς, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Γαϊτανίδης, Στοχ, Άκπομ και Σβιντέρσκι.

Δύσκολα για Ολυμπιακό

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που θα έχει αντίπαλο στα μέτρα του εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ, ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε τυχερός στη χθεσινή κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκ­οι» αποκλείσου­ν την Μπασακσεχί­ρ στον τρίτο προκριματι­κό γύρο, θα κληθούν να αντιμετωπί­σουν την Πόρτο ή τη ρωσική Κράσνονταρ, στην οποία υπέγραψε πρόσφατα ο Μάρκους Μπεργκ.

Εφόσον ο Ολυμπιακός ξεπεράσει το εμπόδιο των Τούρκων, τότε θα κληθεί να παίξει με τους «δράκους» ή τους Ρώσους στις 20 ή 21 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη και μια εβδομάδα αργότερα (27 ή 28/8) θα διεξαχθεί η ρεβάνς εκτός έδρας.

Υπενθυμίζε­ται, πάντως, ότι σε περίπτωση που αποκλειστο­ύν από το Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκ­οι» θα συνεχίσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Από την πλευρά του, σε περίπτωση αποκλεισμο­ύ από τον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τα εξής: Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Φερεντσβάρ­ος - Ρόζενμποργ­κ ή Μάριμπορ, Κλουζ ή Σέλτικ - Σλάβια Πράγας, Γιούνγκ Μπόις - Κοπεγχάγη ή Ερυθρός Αστέρας, ΠΑΟΚ ή Άγιαξ - ΑΠΟΕΛ ή Καραμπάχ, Βασιλεία ή ΛΑΣΚ - Κλαμπ Μπριζ ή Ντιναμό Κιέβου.

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο από τη χθεσινή προπόνηση των ποδοσφαιρι­στών του ΠΑΟΚ εν όψει του σημερινού αγώνα της Τούμπας με αντίπαλο τον Άγιαξ για τα προκριματι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στιγμιότυπ­ο από τη χθεσινή προπόνηση των ποδοσφαιρι­στών του ΠΑΟΚ εν όψει του σημερινού αγώνα της Τούμπας με αντίπαλο τον Άγιαξ για τα προκριματι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece