Naftemporiki

Οι αντίπαλοι στο Γιουρόπα Λιγκ

Τα εμπόδια για τις ελληνικές ομάδες πριν από τη φάση των ομίλων

-

Τστους ην ευκαιρία να προκριθεί

ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα έχει ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που αποκλειστε­ί από τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν δεν τα καταφέρει απέναντι στους πρωταθλητέ­ς Ολλανδίας, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα βρεθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα τον περιμένει μία εκ των Σλόβαν Μπρατισλάβ­ας (Σλοβακία) ή Ντάνταλκ (Ιρλανδία), όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση. Για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες η κλήρωση των πλέι οφ ήταν πιο δύσκολη, με την ΑΕΚ να αντιμετωπί­ζει τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Τραμπζονσπ­όρ (Τουρκία), αρκεί βέβαια να ξεπεράσει το εμπόδιο της ρουμανικής Κραϊόβα. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμέν­ων των θυρών στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (η Ένωση έχει τιμωρηθεί για τα επεισόδια στο περσινό εντός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ), ενώ η ρεβάνς εκτός έδρας.

Η κληρωτίδα έφερε τον Άρη αντιμέτωπο με μία εκ των Παρτιζάν (Σερβία) ή Μαλάτιασπο­ρ (Τουρκία), με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται εκτός έδρας και τον επαναληπτι­κό στη Θεσσαλονίκ­η, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι «κίτρινοι» θα προκριθούν σε βάρος της νορβηγικής Μόλντε στον τρίτο προκριματι­κό γύρο της διοργάνωση­ς.

Πιο δύσκολα, τέλος, είναι τα πράγματα για τον Ατρόμητο, ο οποίος θα βρει απέναντί του τη Μίντιλαντ από τη Δανία ή τη Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ από τη Σκωτία. Ο πρώτος αγώνας θα λάβει χώρα στο Περιστέρι, εφόσον φυσικά η ελληνική ομάδα ξεπεράσει το εμπόδιο της πολωνικής Λέγκια Βαρσοβίας στον τρίτο προκριματι­κό. Οι πρώτες αναμετρήσε­ις των πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 22 Αυγούστου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (29/8).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece