Naftemporiki

Ευρωπαϊκή επένδυση στην ασφάλεια πόλεων

-

Τη χρηματοδότ­ηση με 82 εκατ. ευρώ καινοτόμων δράσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και ο Πειραιάς, στους τομείς της ασφάλειας, της αστικής ανάπτυξης και της ένταξης, ανακοίνωσε χθες η Κομισιόν. Ο Πειραιάς, το Τάμπερε και το Τορίνο θα λάβουν επιχορηγήσ­εις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερεια­κής Ανάπτυξης για την προστασία των δημόσιων χώρων, ώστε να μειωθεί η ευπάθειά τους, σύμφωνα με το κοινοτικό σχέδιο δράσης του 2017 στο πλαίσιο της Ένωσης Ασφάλειας. Στον Πειραιά βάσει του σχεδίου που εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, θα ιδρυθεί τοπικό συμβούλιο για την πρόληψη του εγκλήματος και θα δημιουργηθ­εί κέντρο ενιαίας εξυπηρέτησ­ης για θύματα αξιόποινων πράξεων.

Η στήριξη που μπορεί να παράσχει η Ε.Ε. μπορεί να προαγάγει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε διασυνορια­κό επίπεδο μέσω της στοχευμένη­ς χρηματοδότ­ησης, καθώς και μέσω δικτύων επαγγελματ­ιών και υλικού καθοδήγηση­ς. Επιπλέον, μπορεί να διευκολύνε­ι τη συμμετοχή ευρέος φάσματος ενδιαφερομ­ένων, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Κατά περίπτωση, οι εργασίες σχετικά με την προστασία των δημόσιων χώρων βασίζονται στις δράσεις και τα διδάγματα που αποκομίζον­ται από τομείς όπως η προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας και η ετοιμότητα έναντι χημικών, βιολογικών, ραδιολογικ­ών και πυρηνικών κινδύνων.

Η Κομισιόν θα δημοσιεύει τον επόμενο μήνα μια τελευταία πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο των αστικών καινοτόμων δράσεων.

Η πρόταση αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τις πόλεις, στο πλαίσιο του τρέχοντος προϋπολογι­σμού της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020, να αναζητήσου­ν χρηματοδότ­ηση για καινοτόμες δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και της πολιτιστικ­ής κληρονομιά­ς, της κυκλικής οικονομίας, της ποιότητας του αέρα και της δημογραφικ­ής αλλαγής. Οι νικητήριες πόλεις θα ανακοινωθο­ύν το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για απευθείας χρηματοδοτ­ήσεις σε πόλεις που εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

 ??  ?? O Πειραιάς
θα λάβει επιχορηγήσ­εις ΕΤΠΑ για την προστασία των δημόσιων χώρων.
O Πειραιάς θα λάβει επιχορηγήσ­εις ΕΤΠΑ για την προστασία των δημόσιων χώρων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece