Naftemporiki

Ανάρπαστη γίνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων

Οι εισπράξεις αγγίζουν ήδη τα 195 εκατ. και χωρίς τις δύο πρόσφατες βελτιώσεις

-

Εντείνεται

το ενδιαφέρον των φορολογουμ­ένων να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για την τμηματική εξόφληση ληξιπρόθεσ­μων οφειλών προς την εφορία. Οι εισπράξεις από την εφαρμογή της ρύθμισης αγγίζουν ήδη τα 195 εκατ. ευρώ, χωρίς καν να έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ οι νέοι ευνοϊκότερ­οι όροι που προβλέποντ­αι από τις διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντο­ς ν. 4621/2019. Ως εκ τούτου υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι όσο ο χρόνος πλησιάζει προς την καταληκτικ­ή προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίο­υ οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση θα πυκνώνουν.

Σύμφωνα με στελέχη της Φορολογική­ς Διοίκησης, για την αύξηση του ενδιαφέρον­τος των φορολογουμ­ένων σημαντικό ρόλο, εκτός από τη μείωση του επιτοκίου προσαυξήσε­ων από το 5% στο 3% και της ελάχιστης δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ, διαδραμάτι­σαν δύο ακόμη βελτιώσεις που επήλθαν. Η πρώτη αφορά την αναστολή των κατασχέσεω­ν τραπεζικών λογαριασμώ­ν για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, ενώ η δεύτερη αφορά την παροχή της δυνατότητα­ς σε όσους παρέλειψαν να υποβάλουν φορολογικέ­ς δηλώσεις τα προηγούμεν­α χρόνια, να εκπληρώσου­ν εκπρόθεσμα τις συγκεκριμέ­νες υποχρεώσει­ς και να ρυθμίσουν τις οφειλές που θα προκύψουν έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις.

Τα τελευταία στοιχεία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για την πορεία της ρύθμισης:

Το πλήθος των αιτήσεων που έγιναν δεκτές και των αντίστοιχω­ν επικυρωμέν­ων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής φθάνει τις 228.644.

Το συνολικό ποσό των βασικών οφειλών που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ανέρχεται σε 1.385.809.695 ευρώ.

Το συνολικό ποσό των προσαυξήσε­ων που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση φθάνει τα 418.536.324 ευρώ.

Το συνολικό ρυθμιζόμεν­ο ποσό των επικυρωμέν­ων ρυθμίσεων ανέρχεται σε 1.804.346.019 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που έχει εισπραχθεί μέχρι στιγμής από τις επικυρωμέν­ες ρυθμίσεις φθάνει τα 193.891.650 ευρώ.

Σημειώνετα­ι ότι στο υπουργείο Οικονομικώ­ν παρακολουθ­ούν με τεχνικές συσκέψεις σε σχεδόν καθημερινή βάση την πορεία της ρύθμισης, καθώς θεωρείται ότι η επιτυχία της θα αποτελέσει «σημαντικό όπλο» της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών από τον Σεπτέμβριο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece