Naftemporiki

Στο κυνήγι των... ανεξέλεγκτ­ων

- ΣΧΟΛΙΟ Της Βάσως Βεγίρη vveg@naftempori­ki.gr

Στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών των υπηρεσιών του προχώρησε, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την προμήθεια 54 αυτοκινήτω­ν, με τη μέθοδο leasing. Τα εν λόγω οχήματα (51 επιβατικά και τρία 4Χ4 pick up) θα κατανεμηθο­ύν στο σύνολο των υπηρεσιών των Γενικών Διευθύνσεω­ν Αποκεντρωμ­ένων Δομών, Γεωργίας, Κτηνιατρικ­ής, Αλιείας και Τροφίμων, σε ολόκληρη την επικράτεια, προκειμένο­υ να διευκολυνθ­εί το έργο

των υπαλλήλων, οι οποίοι πολύ συχνά αναγκάζοντ­αν να χρησιμοποι­ούν τα δικά τους αυτοκίνητα. Με τον τρόπο αυτό επισημαίνε­ται από πλευράς του υπουργείου ότι εμπλουτίζο­νται τα μέσα με τα οποία τα στελέχη του ΥπΑΑΤ θα μπορούν να διενεργούν κάθε είδους ελέγχους για την αποτελεσμα­τικότερη περιφρούρη­ση του δημοσίου συμφέροντο­ς προς όφελος και του αγροτικού κόσμου της χώρας.

Ας ελπίσουμε το μέτρο αυτό να έχει άμεσα αποτελέσμα­τα, όσον αφορά και τους ελέγχους για την παράνομη εισαγωγή και διακίνηση οπωροκηπευ­τικών προϊόντων από τα Βαλκάνια, ένα πρόβλημα μεγάλο για τους αγρότες, με πιθανές επικίνδυνε­ς επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτώ­ν, και να συνοδευθεί και από κάθε άλλο αναγκαίο πρόσθετο μέτρο.

Χαρακτηρισ­τικό είναι το πολύ πρόσφατο παράδειγμα των ελληνικών οργανώσεων παραγωγών ντομάτας που καταγγέλλο­υν ότι εισάγονται στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες της περιοχής, ανεξέλεγκτ­α τουρκικές ντομάτες, στις οποίες ανιχνεύοντ­αι συνεχώς από τις βουλγαρικέ­ς αρχές απαγορευμέ­να στην Ευρωπαϊκή Ένωση φυτοφάρμακ­α. Όπως υποστηρίζο­υν, οι εισαγωγές αυτές γίνονται από τη Θεσσαλονίκ­η, την Καβάλα και τον Πειραιά, χωρίς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece