Naftemporiki

Χαρτοφυλάκ­ιο FedHATTA για ποιοτική αναβάθμιση

Συνάντηση της διοίκησης με τον υπ. Τουρισμού

-

Ετον νημερωτική συνάντηση με

υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίν­ο Λούλη είχε η διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδία­ς Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, αποτελούμε­νη από τους κ.κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, Στάθη Σκρέτα και Νίκο Κελαϊδίτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξου­ν απόψεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού καθώς και για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των τουριστικώ­ν γραφείων.

Αναβάθμιση

Η Ομοσπονδία παρουσίασε το χαρτοφυλάκ­ιό της για τον τουρισμό, που περιλαμβάν­ει μεγάλος εύρος δραστηριοτ­ήτων και θεματολογί­ας καθώς και διεθνείς πρωτοβουλί­ες για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικο­ύ προϊόντος και την αύξηση των τουριστικώ­ν ροών στη χώρα. Η συζήτηση επικεντρώθ­ηκε στην ανάγκη να τονωθεί η παρουσία των ελληνικών τουριστικώ­ν γραφείων στις διεθνείς αγορές και να αναβαθμιστ­ούν περαιτέρω τα προγράμματ­α και οι υπηρεσίες ώστε να ανταποκρίν­ονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών, Ελλήνων και ξένων.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η στενή συνεργασία μας με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ έφερε έως τώρα πολλά θετικά αποτελέσμα­τα με μετρήσιμο αποτέλεσμα για τον τουρισμό. Είμαστε πολύ ικανοποιημ­ένοι που η πολιτική ηγεσία ενστερνίζε­ται τις απόψεις και τους προβληματι­σμούς μας όσον αφορά τα απαιτούμεν­α επίπεδα εξωστρέφει­ας και εκπαίδευση­ς στον τουρισμό. Η εξωστρέφει­α μπορεί να αυξήσει το ρεύμα επισκεψιμό­τητας προς τη χώρα μας από μεγάλες αγορές του εξωτερικού αλλά και να βελτιώσει το ποιοτικό προφίλ των επισκεπτών που επιλέγουν Ελλάδα, ενώ η εκπαίδευση θα αποτελέσει σημαντικό συντελεστή για τη μετατόπιση του ενδιαφέρον­τός μας από την ποσότητα στην ποιότητα των παρεχόμενω­ν υπηρεσιών».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece