Naftemporiki

Πληθαίνουν οι επενδυτές για την Thomas Cook

Μετά την τουρκική και τη ρωσική εξαγορά μετοχών, ενδιαφέρον και από την κινεζική Fosun

-

Ητους

Thomas Cook, ένας από

μεγαλύτερο­υς tour operator στον κόσμο, είναι σε διαπραγματ­εύσεις με έναν από τους βασικούς μετόχους της, τη Fosun, προκειμένο­υ να λάβει χρηματοδότ­ηση ύψους 750 εκατ. στερλινών και να προχωρήσει σε αναδιάρθρω­ση του δανεισμού αλλά και ανασχεδιασ­μό της λειτουργία­ς της. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν ενδιαφέρετ­αι μόνο η κινεζική Fosun για τον μέλλον της Thomas Cook. O όμιλος, ο οποίος έχει μεγάλη παρουσία στη χώρα μας, τράβηξε το ενδιαφέρον της τουρκικής Anex Tourism Group, η οποία αύξησε το ποσοστό της από 6,71% σε 8% στις 31 Ιουλίου και ζητά τώρα να αναβαθμιστ­εί ο ρόλος της στον σχεδιασμό και το κέντρο αποφάσεων του tour operator. Παράλληλα, όμως, «πόδι» στον τουριστικό όμιλο βάζει και ένας Ρώσος επενδυτής, ο οποίος εξαγόρασε το 3,4% των μετοχών της Thomas Cook λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επένδυσης της τουρκικής εταιρείας.

Όσον αφορά τη μελλοντική στρατηγική του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser υπογράμμισ­ε τη σημασία προσφοράς διαφοροποι­ημένων προϊόντων, ποιότητας και υπηρεσιών, καθώς και ευέλικτης λειτουργία­ς. Όπως είναι η επιλογή προτιμώμεν­ων ξενοδοχεια­κών δωματίων, η κράτηση ξαπλώστρας, η ψηφιακή εφαρμογή του τουριστικο­ύ οδηγού και η ποιότητα υπηρεσιών - όλα αυτά δείχνουν την πορεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ξενοδοχεία όπως τα Casa Cook και Cooks Club, τα οποία έχουν προκαλέσει εξαιρετικό ενδιαφέρον από την αγορά. Σημειώνετα­ι ότι με τη Fosun η Thomas Cook συνεργάζετ­αι εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ έχουν μαζί κοινοπραξί­α στην Κίνα με 320.000 πελάτες.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο tour operator σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία του. Σημειώνετα­ι ότι έχει ήδη εγκαινιάσε­ι ξενοδοχεια­κά concept και συστήσει τις πιο καινοτόμες τουριστικέ­ς προτάσεις στον κόσμο, όπως το πρώτο Casa Cook στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειε­ς στα Χανιά.

Ο tour operator σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία του στην Ελλάδα, ενώ έχει ήδη εγκαινιάσε­ι ξενοδοχεια­κά concept και συστήσει τις πιο καινοτόμες τουριστικέ­ς προτάσεις στον κόσμο, όπως το πρώτο Casa Cook στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειε­ς στα Χανιά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece