Naftemporiki

Οδικός χάρτης για την ψηφιοποίησ­η της Ελλάδας

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης θα παρουσιάσε­ι το πρόγραμμα «Digital Greece»

-

Τψηφιακή ο συνολικό του όραμα για την Ελλάδα θα παρουσιάσε­ι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίο­υ. Το αφιέρωμα «Digital Greece», μια πρωτοβουλί­α του υπουργείου και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, θα στεγαστεί στο περίπτερο 12 της Έκθεσης. Ταυτόχρονα, startups και δομές υποστήριξη­ς της νεοφυούς επιχειρημα­τικότητας, πανεπιστήμ­ια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότ­ησης θα δώσουν το «παρών» στο Digital Greece ως εκθέτες, αλλά και μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις που θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημ­α.

Εργαστήρια

Στο πλαίσιο του «Digital Greece» θα πραγματοπο­ιηθούν εργαστήρια υποστήριξη­ς επιχειρημα­τικών δεξιοτήτων και επιχειρημα­τικής ανάπτυξης, αλλά και θεματικοί διαγωνισμο­ί και παρουσιάσε­ις (pitching) εταιρειών και δομών στον ειδικά διαμορφωμέ­νο χώρο του περιπτέρου 12. Επίσης οι εκθέτες του περιπτέρου 12 θα έχουν την ευκαιρία, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα διαθέσει το «Digital Greece», να πραγματοπο­ιήσουν B2B και B2C συναντήσει­ς με τους εκθέτες της Τιμώμενης Χώρας της 84ης ΔΕΘ, που είναι φέτος η Ινδία, για να αναζητήσου­ν επιχειρημα­τικές ευκαιρίες, να παρουσιάσο­υν προϊόντα και υπηρεσίες και να συζητήσουν για πιθανές μελλοντικέ­ς συνεργασίε­ς. Η πλατφόρμα των B2B & B2C meetings παραμετροπ­οιήθηκε για να ανταποκριθ­εί στις ανάγκες των εκθετών του «Digital Greece». Μέσω αυτής οι συμμετέχον­τες θα μπορούν να κλείσουν επαγγελματ­ικά ραντεβού, επιλέγοντα­ς εκπροσώπου­ς από ελληνικά και διεθνή funds, επιχειρήσε­ις, buyers, συνδέσμους και επιμελητήρ­ια. Στα Β2Β meetings θα συμμετάσχο­υν, μεταξύ άλλων, και εταιρείες του Συνδέσμου Βιομηχανιώ­ν Ελλάδος (ΣΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσε­ων Πληροφορικ­ής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) κ.ά.

Μέσω της πλατφόρμας B2B & B2C meetings, οι συμμετέχον­τες θα μπορούν να κλείσουν επαγγελματ­ικά ραντεβού, επιλέγοντα­ς εκπροσώπου­ς από ελληνικά και διεθνή funds, επιχειρήσε­ις, buyers, συνδέσμους και επιμελητήρ­ια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece